Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stíhání zastaveno. Muž, který měl zavraždit syna v den jeho 14. narozenin, byl podle znalců nepříčetný

V kauze otřesné vraždy čtrnáctiletého chlapce zastavil státní zástupce trestní stíhání muže, protože byl podle znalců v době spáchání skutku nepříčetný. Jedná se o šestačtyřicetiletého otce zavražděného chlapce. Hrůzný čin se stal už 15. března v jedné malé obci u Nýrska na Klatovsku. Oběť toho dne slavila narozeniny. Otec syna nejprve škrtil, pak ho ubodal.

V rámci vyšetřování byl vyhotoven znalecký posudek z oboru zdravotnictví odvětví psychiatrie. Na jeho základě státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Plzni zastavil trestní stíhání muže obviněného z vraždy. Uvedla to ve středu bez dalších podrobností policejní mluvčí Hana Kroftová. Muž se po činu pokusil spáchat sebevraždu a vážně se zranil.

Agresor byl původně 8. dubna obviněn z trestného činu vraždy, jehož obětí bylo nezletilé dítě. Téhož dne podala vrchní komisařka odboru obecné kriminality rovněž podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Obviněný muž vychovával po smrti manželky svého syna sám. Nikdo zatím neví, co bylo důvodem jeho vražedného běsnění namířenému proti čtrnáctiletému chlapci, který měl téhož dne narozeniny. Chlapce měl muž nejprve škrtit, pak ho ubodal nožem. Bezprostředně po vraždě vyskočil útočník z okna a vážně se zranil.

„Podezřelého muže, který byl zraněn, převzali do své péče zdravotníci a letecky jej transportovali do nemocničního zařízení,“ informovala krátce po činu o tragédii bez dalších podrobností mluvčí policie Pavla Burešová. Muž byl v kritickém stavu transportován do nemocnice v Plzni.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky znalecký posudek, nepříčetnost, vražda, vražda dítěte, těžké zranění, tragédie na Klatovsku, Klatovsko, narozeniny, okres Klatovy, Nýrsko, Krajské státní zastupitelství v Plzni, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stíhání zastaveno. Muž, který měl zavraždit syna v den jeho 14. narozenin, byl podle znalců nepříčetný  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.