Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Starší muž zapomněl na tramvajové zastávce batoh s více než 70 tisíci, nepoctivý nálezce si vše nechal

Někdy stačí chvilka nepozornosti a přijdete o pořádný balík peněz. Svou zkušenost s tím má i Plzeňan, který zapomněl na tramvajové zastávce pěkně naditý batoh. Konkrétně v něm měl hotovost ve výši 74 tisíc korun a mobil za další čtyři tisíce. Na tašku narazil neznámý nálezce, který si vše nechal, a tudíž je v hledáčku policie.

O bezmála 80 tisíc korun přišel starší muž, jenž se obrátil na policisty z plzeňských Vinic. Sdělil jim, že postrádá batoh s ním i velkou finanční hotovost. Tašku měl naposledy na tramvajové zastávce, kde ji zapomněl.

„Dosud neznámý pachatel, který batoh našel, si tak přišel na téměř 80 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zatajení věci a případem se nadále zabývají. Pachateli této trestné činnosti hrozí v případě prokázání viny až jeden rok odnětí svobody,“ popsala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Zapomenutá peněženka obsahovala téměř 100 tisíc

Podobný případ se odehrál začátkem letošního června. Na trolejbusové zastávce v ulici Edvarda Beneše se povalovala portmonka, která obsahala kromě dokladů také bezmála 100 tisíc korun. Tentokrát měl majitel peněženky ohromné štěstí, neboť ji nalezla poctivá žena a okamžitě vše odevzdala na policejní stanici.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nepoctivý nálezce, zapomenutý batoh, policie, Plzeň Vinice, batoh, Edvard Beneš, Vinice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starší muž zapomněl na tramvajové zastávce batoh s více než 70 tisíci, nepoctivý nálezce si vše nechal  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.