Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sotva vandal domaloval nesmrtelný kosočtverec, dopadla ho hlídka. Další pachatel zdemoloval zastávku MHD

Dva vandaly se podařilo strážníkům plzeňské městské policie zadržet bezprostředně po spáchání jejich činů. Jeden z nich zdemoloval zastávku MHD, další se dopustil sprejerství, když jeden dům vyzdobil v Česku stále velmi populárním a charakteristickým kosočtvercem.

Na pachatele, který z nepochopitelných důvodů nejprve pomaloval a poté rozbil skleněnou výplň na zastávce MHD v Gerské ulici upozornil městskou policii jeden pozorný svědek. „Oznamovatel hlídce popsal osoby, které se na místě nacházely a kterým směrem šly. Strážníci poté provedli kontrolu okolí, kde před OD Albert spatřili muže odpovídající popisu. Třiadvacetiletý muž hlídce potvrdil, že na zastávce byl, skleněnou výplň pomaloval a poté rozbil. Dobrovolně následoval strážníky na místo události, kde si jej převzali k dalšímu řešení státní policisté,“ popsala první případ mluvčí městské policie Veronika Kuchynková.

Také druhý vandal byl dopaden díky oznámení svědka. Ten nahlásil pomalování domu v Raisově ulici. Hlídka bleskově vyjela na oznámenou adresu, protože se tam měl ještě pohybovat pachatel, což se také vzápětí potvrdilo. Osmatřicetiletý muž jako vysvětlení svého jednání uvedl: „Dneska jsem o všechno přišel, udělal jsem blbost, které lituju.“ Strážníci na místě trestného činu zajistili i sprej, který pachatel použil a na místo byla přivolána PČR, která si muže převzala k dalším úkonům. 

„Je třeba připomenout, že sprejerství je již od začátku trestný čin, a to bez ohledu na výši způsobené škody. Pokud občané uvidí takovéto jednání je třeba se okamžitě obrátit na bezplatné tísňové linky 156 nebo 158,“ dodala mluvčí městské policie.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky vandalství, pomaloval fasádu domu, kosočtverec, zničená zastávka MHD, městská policie, městská hromadná doprava, obecní policie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sotva vandal domaloval nesmrtelný kosočtverec, dopadla ho hlídka. Další pachatel zdemoloval zastávku MHD  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.