Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na služební psy byli pachatelé krátcí, DAG s Morganem zadrželi dva zloděje přímo při činu

Policejní pes DAG si připsal na své konto úspěšný zásah, když bleskově vypátral a zadržel zloděje, který se vloupal v Plzni na Slovanech do objektu jedné firmy. I když se snažil vyděšený zloděj uprchnout, neměl nejmenší šanci. Přímo při činu zadržel jiného pachatele i pes Morgan, který slouží u městské policie.

Na své zpackané cestě za vysněným lupem pachatel nejprve překonal uzamčenou vjezdovou bránu o výšce 230 cm. „Jeho cílem se stalo okno zasazené ve střeše od pánské šatny, které bylo otevřené na ventilaci. Vyšplhal se po požárním žebříku až na střechu, okno poškodil a vnikl do objektu. Šatnou prošel do dílny, kde odcizil čtyři kusy měděné pásoviny, kterou vložil do svých dvou přinesených igelitových tašek,“ popsala případ policejní mluvčí Veronika Hokrová.

V okamžiku, kdy se zloděj chystal objekt opustit, ho však přešlo štěstí, které až do této chvíle měl. Jeden pozorný svědek si totiž všiml, že se v objektu firmy ve večerních hodinách pohybuje osoba, která tam nemá co dělat a případ nahlásil policii. Policie dorazila na místo velmi rychle i se čtyřnohým pomocníkem. „DAG po objektu porozhlédl a pachatele za pár minut vypátral schovaného pod přístřeškem v areálu firmy. Policisté následně osmadvacetiletého muže zadrželi. Je podezřelý ze spáchání krádeže,“ uvedla policejní mluvčí.

Při pokusu o útěk před policejním psem zanechal zloděj na chodbě uvnitř budovy své tašky s lupem. Svým jednáním způsobil celkovou škodu firmě za přibližně 17 tisíc korun.

A nebyl to v Plzni jediný případ, kdy úspěšně zasáhl služební pes. Dalšího zloděje totiž pomáhal zadržet pes Morgan, který je ve službách městské policie. „Strážník tam zahlédl muže, který rozstřihával plot u hobby marketu Hornbach. Pětačtyřicetiletý muž hlídce sdělil, že doklady má ve vozidle zaparkované za poliklinikou Agel. Následně byl muž vyzván, aby šel společně s hlídkou k vozidlu a upozorněn, že při pokusu o útěk bude použit služební pes. Plzeňan dále uvedl, že rozstřihával plot, protože chtěl odcizit palety za účelem prodeje,“ popsala akci mluvčí městské policie Veronika Kuchynková. Případem se teď zabývá Policie ČR.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Jan Luxík, MP Plzeň,

Štítky policejní pes, služební pes, zadržený pachatel, zadržený zloděj, pes DAG, pes Morgan, pes, obecní policie, Plzeň, Plzeň 2-Slovany, Hornbach, Policie České republiky, Agel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na služební psy byli pachatelé krátcí, DAG s Morganem zadrželi dva zloděje přímo při činu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.