Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Cizinky vylovily z Boleváku několik stovek škeblí a nacpaly je do igelitek, před policií se ženy pokusily uplavat

Přímo při činu přistihli policisté dvě cizinky, které se koupaly ve Velkém boleveckém rybníku a u toho sbíraly škeble, což je zakázané. Jakmile ženy hlídku spatřily, svůj úlovek odhodily a snažily se uplavat pryč. Zhruba 100 metrů od vody měly schované tři tašky plné měkkýšů.

Jako první dorazila na místo hlídka městských strážníků, která ihned po příjezdu spatřila dvě podezřelé ženy ve věku čtyřicet a pětačtyřicet let. Cizinky, jejichž národnost policie neuvedla, zrovna sbíraly škeble do tašek, které vzápětí odhodily a začaly plavat pryč. Následně na místo přijela i Policie ČR, jež zhruba 100 metrů od vody našla tři tašky plné mlžů. 


foto: Policie ČR

„Vzhledem k tomu, že na místě nebylo zřejmé, jak dlouho vodní mlži byli uzavřeni v taškách, museli být po provedeném zadokumentování co nejdříve vypuštěni do vody v hlubší části rybníka. Z tohoto důvodu nebylo možné stanovit přesný počet vylovených měkkýšů. Policisté odhadují, že jejich počet mohl být několik set,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

V městských rekreačních oblastech platí několik zákazů jako je například rozdělávání ohně mimo určená místa, odhazování odpadků, poškozování dřevin, trhání chráněných rostlin, rybolovu anebo už zmíněné sbírání škeblí.

Situace kolem Boleveckých rybníků začíná být neúnosná, skupiny vandalů tam ničí co jim přijde pod ruku

Podpálené altány, poškozené cvičební stroje, lavičky i další mobiliář, nelegální rozdělávání ohňů, pytláctví a stále rostoucí obrovský nepořádek. Tak to v poslední době bohužel vypadá v rekreačních oblastech v Plzni, zejména pak kolem Boleveckých...

„V souvislosti s případem jsou podezřelé dvě cizinky. Přesné určení právní kvalifikace a určení vylovených druhů vodních živočichů je předmětem dalšího šetření. Ve věci bylo mimo jiné zažádáno o odborná vyjádření a policisté se případem dále zabývají,“ dodala mluvčí. Podle webu krimi-plzeň se mělo jednat o dvě Asiatky. 

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Velký Bolevecký rybník, lov škeblí, zákaz, cizinky lovily škeble, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinky vylovily z Boleváku několik stovek škeblí a nacpaly je do igelitek, před policií se ženy pokusily uplavat  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.