Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policie ukončila pátrání po pacientovi se soudně nařízenou léčbou, který uprchl z psychiatrické nemocnice

, aktualizováno 30. června 2022, 2:00

Policie bez dalších podrobností odvolala pátrání po čtyřicetiletém Jiřím z Rokycan, který minulý týden uprchl z psychiatrické nemocnice na jižním Plzeňsku. Pacient už není v policejní databázi pohřešovaných osob. Muž byl v zařízení nedobrovolně hospitalizovaný na základě rozhodnutí soudu.

Původní zpráva: „Jmenovaný je pacientem zdravotnického zařízení a má nařízenou ústavní protitoxikomanickou léčbu. V sobotu 25. června v 15:25 hodin utekl ze zařízení a od té doby se nevrátil zpět, ani o sobě nepodal žádnou zprávu. Muž neužívá žádné léky, bez kterých by byl ohrožen na životě, avšak přerušením léčby by mohlo dojít ke zhoršení jeho zdravotního stavu. Jmenovaný má vazby na Liberecký kraj, kde by se mohl pohybovat,“ uvedla mluvčí policie Eva Červenková.

Podle policistů není pohřešovaný Jiří ozbrojený, není nebezpečný a netrpí žádnou nakažlivou nemocí. Hledaný je zdánlivého stáří 34 -35 let, vysoký 185 cm, štíhlé postavy, má oválný obličej, modré oči a má hnědé krátce střižené vlasy. Policisté žádají všechny občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, výskytu nebo pohybu hledané osoby, aby neprodleně podali zprávu na jakoukoliv služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík, Policie ČR

Štítky uprchlý pacient, psychiatrická nemocnice, pátrání, pohřešovaný muž, pohřešovaný pacient, ústavní léčba, nařízená léčba, policie, léčba, Plzeňský kraj, Rokycany, Policie České republiky, Liberecký kraj, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie ukončila pátrání po pacientovi se soudně nařízenou léčbou, který uprchl z psychiatrické nemocnice  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.