Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na zastávce MHD se povalovala peněženka s téměř 100 tisíci, poctivá žena ji odevzdala na policii

Pořádně naditou peněženku nalezla na trolejbusové zastávce žena z Plzně. Kromě osobních dokladů ukrývala portmonka bezmála sto tisíc korun. Plzeňanka neváhala a vše odevzdala na policejní stanici.

O velké dávce štěstí může mluvit majitel peněženky, kterou ztratil na trolejbusové zastávce v ulici Edvarda Beneše. Kromě osobních dokladů se jednalo také o nemalou finanční částku. Naštěstí pro něj se jednatřicetiletá žena zachovala velmi ohleduplně.

„Žena neváhala a peněženku poctivě odevzdala na obvodní oddělení Plzeň Bory. Policista, který právě sloužil na stále službě, s ní sepsal protokol o podání vysvětlení a následně kontaktoval majitele. Jednalo se o bezmála 100 tisíc korun. Díky poctivé nálezkyni se dostaly peníze zpět do rukou majitele,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Naopak svou neopatrností přišel o tučný obnos řidič, jenž zaparkoval u obchodního domu v Plzni na Borech. Automobil sice zamkl, nechal v něm však brašnu a v ní hotovost ve výši 60 tisíc korun. Pro zloděje neexistuje větší lákadlo.

„Zloděj využil nestřeženého okamžiku a rozbil skleněnou výplň okna pravých zadních dveří automobilu a brašnu odcizil. V té měl její majitel uschovanou finanční hotovost 60 tisíc korun, osobní doklady a doklady od vozidla, platební kartu a další. Zloděj svým protiprávním jednáním způsobil hmotnou škodu za přibližně 65 000 korun,“ popsala policistka Veronika Hokrová. Přivolaní policisté místo ohledali a případem se nadále zabývají. Pachateli hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky krimi, poctivý nálezce, nález peněženky, vykradené auto, auto není trezor, peněženka, Plzeň, průkaz totožnosti, Edvard Beneš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zastávce MHD se povalovala peněženka s téměř 100 tisíci, poctivá žena ji odevzdala na policii  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.