Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opilý mladík se chtěl vyhnout kontrole a pokusil se policistům ujet, během honičky havaroval

Velmi neslavně skončila projížďka centrem Plzně pro dvacetiletého mladíka. Policejní hlídka chtěla muže zastavit a zkontrolovat. Mladý řidič ale neměl čisté svědomí, a tak sešlápl plyn. Automobilová honička neměla dlouhého trvání, neboť šofér nezvládl průjezd zatáčkou a narazil přímo do lampy. A proč ujížděl? Byl opilý.

V brzkých ranních hodinách si policisté v Němejcově ulici všimli stříbrné Mazdy a rozhodli se řidiče zkontrolovat. „Ten místo toho, aby zastavil, zrychlil a začal policistům ujíždět. Na výzvy k zastavení pomocí výstražného a zvukového zařízení s červeným nápisem STOP nereagoval. Naopak přidal na rychlosti,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Řidič hlídce ujížděl směrem k ulici Borská. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou v ulici Zámečnická ovšem nezvládl řízení, dostal smyk, vyjel mimo komunikaci a následně narazil do sloupu veřejného osvětlení.

„Policisté řidiče ihned omezili na osobní svobodě. Teprve dvacetiletého řidiče následně vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Dechová zkouška ukázala policistům pozitivní výsledek 1,15 promile alkoholu,“ pokračuje mluvčí. Mladíkovi ještě na místě sebrali řidičský průkaz. Při nehodě neutrpěl nikdo žádné zranění. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, policejní honička, opilý řidič, mladý řidič, Plzeň, Mazda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý mladík se chtěl vyhnout kontrole a pokusil se policistům ujet, během honičky havaroval  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.