Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Maskovaní zloději s nožem přepadli mladého muže, jeho pohotová reakce je přiměla k útěku

Krušné chvíle zažil mladík z Klatov, kterého si vyhlédla dvojice zlodějů. Ke své oběti zezadu přistoupili a s nožem v ruce chtěli po mladém muži peníze nebo drogy. Namísto toho jim pohotově odvětil, že na ně míří kamery. To zloděje vyděsilo a dali na útěk. Policii ale dlouho neunikali. Kriminalisté si připsali v nedávné době i další úspěch, když se jim podařilo dopadnout násilníky, jež na hlavním nádraží v Plzni napadli a okradli náhodného kolemjdoucího.

Hodiny ukazovaly půl hodiny před půlnocí, když k šestadvacetiletému muži v Divadelní ulici v Klatovech přistoupila dvojice mužů. „Starší z pachatelů (sedmadvacetiletý muž), který byl maskovaný, pod pohrůžkou násilí a za použití nože společně se svým komplicem požadovali vydání finanční hotovosti nebo psychotropní látky. Na upozornění poškozeného, že místo je monitorováno, pachatelé svého jednání zanechali a odešli,“ popisuje policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Hned následující den policisté oba podezřelé zadrželi a oznámili jim obvinění ze zločinu loupeže formou spolupachatelství. Mladší z dvojice, pětadvacetiletý muž, měl bohatou trestní minulost, a proto putoval rovnou do vazby.

Napadli a okradli muže na nádraží

V hledáčku kriminalistů se ocitli i dva muži ve věku dvaadvacet a jednatřicet let. Dvojice v ranních hodinách v prostorách hlavního nádraží v Plzni nejprve křičela na procházejícího muže, aby jim dal peníze.

„Když na ně poškozený nereagoval, rozběhli se za ním a fyzicky ho napadli. Z kapsy kalhot mu poté odcizili peněženku s osobními doklady a platební kartou. Z ruky mu dále vytrhli mobilní telefon. Následně oba muži z místa utekli i s odcizenými věcmi,“ uvedla policistka Michaela Raindlová. Díky kamerovým záznamům se podařilo muže během krátké doby vypátrat. Oba skončili ve vazbě, hrozí jim až desetiletý pobyt za mřížemi.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky přepadení, loupež, napadení s nožem, Klatovy, nádraží Plzeň, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Maskovaní zloději s nožem přepadli mladého muže, jeho pohotová reakce je přiměla k útěku  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.