Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zrezivělý náklaďák byl přetížený o 812 kilogramů a vypadal, že se přelomí, majiteli hrozí pokuta v řádech statisíců

Už od prvního pohledu se dopravním policistům nezamlouval silně zrezivělý nákladní automobil, který se doslova prohýbal pod tíhou svého nákladu a hrozilo, že se přelomí vejpůl. Když podezřelé vozidlo nechali převážit, vyšlo najevo, že je přetížené o 812 kilogramů. Provozovateli vozidla teď hrozí pokuta v řádech statisíců korun.

Kontrolní vážení nákladních vozidel prováděli policisté v Rokycanech v ulici Josefa Růžičky. „Tam také zastavili a kontrolovali nákladní vozidlo značky LDV Convoy, které řídil pětatřicetiletý motorista. Po provedení nízkorychlostního kontrolního vážení bylo zjištěno, že řidič užil k jízdě motorové vozidlo, jehož hmotnost včetně nákladu ohrožuje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích i stav pozemní komunikace. Povolená okamžitá hmotnost je 3 500 kilogramů, ale jeho vozidlo bylo přetíženo o 812 kilogramů,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Dále při kontrole vyšlo najevo, že byla porušena dohoda ADR, že přepravovaný náklad je nevhodně zajištěn, kabina značně zkorodovaná a pevnost rámu je narušená rovněž korozí. „Na základě toho policisté řidiči zadrželi osvědčení o registraci vozidla. Firmě, která provozuje vozidlo, hrozí za porušení dohody ADR pokuta až 700 tisíc korun, řidiči za jízdu s přetíženým vozidlem pokuta až 15 tisíc korun,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky vážení vozidel, kontrolní vážení, přetížený náklaďák, pokuta, zrezivělý náklaďák, nákladní automobil, Josef Růžička, Rokycany, LDV Convoy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zrezivělý náklaďák byl přetížený o 812 kilogramů a vypadal, že se přelomí, majiteli hrozí pokuta v řádech statisíců  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.