Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zfetovaný muž v kradeném autě hlídce tvrdil, že pospíchá k výslechu

Takovýto výsledek policejní kontroly se jen tak nevidí. Rokycanští kriminalisté zahlédli vůz, který řídil jim dobře známý muž a rozhodli se ho zastavit. U řidiče provedli zkoušku na přítomnost drog, která vyšla s pozitivním výsledkem. Posléze se ukázalo, že mu nepatří ani vůz, v němž sedí. Policistům to vysvětloval tak, že si auto půjčil bez svolení majitele, protože pospíchal k výslechu na stanici.

Bylo půl desáté dopoledne, když si v Osecké ulici v Rokycanech všimla policejní hlídka Volkswagenu, který řídil čtyřiatřicetiletý muž. „Při kontrole se dobrovolně podrobil dechové zkoušce ke zjištění, zda neřídí pod vlivem alkoholu. Odborné měření elektronickým přístrojem bylo s negativním výsledkem. Pozitivně však reagoval orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, konkrétně na metamfetamin. Na výzvu se poté podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči,“ popisuje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Tím výčet mužových prohřešků teprve začíná. Policisté následně zjistili, že řídil auto, ačkoli mu Okresní soud v Rokycanech uložil trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel až do července 2023.

„Dále vyšlo najevo, že vozidlo si vzal bez vědomí a svolení majitele, tudíž je užíval neoprávněně. Prý se chtěl včas dopravit k policejnímu orgánu na předvolání k výslechu. S touto výmluvou však neobstál,“ pokračuje mluvčí. Kriminalisté už zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a neoprávněné užívání cizí věci. Případem se nadále zabývají.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, zfetovaný řidič, kradený vůz, kuriózní kontrola, Rokycany, Volkswagen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný muž v kradeném autě hlídce tvrdil, že pospíchá k výslechu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.