Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na krádeže paliva z nádrží automobilů se specializovali dva pachatelé. Na vozidlech způsobili nemalé škody

Celkem 12 poškozených nádrží automobilů, ze kterých zmizely pohonné hmoty, přesně to má na svědomí dvojice pachatelů, které teď dopadla policie. Vypouštění nádrží se zabývali zejména na Tachovsku a způsobili škodu přesahující 123 tisíc korun. Na svědomí toho ale měla povedená dvojice daleko více a jeden ze zadržených rovnou putoval do věznice.  

Sérii krádeží pohonných hmot, ke kterým docházelo v průběhu března a dubna letošního roku na různých místech tachovského okresu, mají mít na svědomí dva muži ve věku 29 a 37 let. Obvinění společně z nádrží jedenácti aut na různých místech v Tachově, v Boru a v Plané odčerpali téměř 200 litrů benzínu, který použili zejména pro vlastní potřebu. Jeho odcizením tak způsobili škodu ve výši přes 8 700 korun, poškozením nádrží a v jednom případě i katalyzátoru způsobili jejich majitelům škodu, která přesáhla částku 123 000 korun.

„Mladší z mužů se krádeže paliva dopustil následně v jednom případě i sám, kdy mezi obcemi Oldřichov a Kočov odčerpal z odstaveného vozidla značky Volkswagen Transporter celkem 40 litrů motorové nafty. Jejím odcizením způsobil škodu přes 1 800 korun, avšak poškozením palivové nádrže způsobil škodu několikanásobně vyšší. Odborným vyjádřením bylo poškození ohodnoceno na téměř 75 000 korun. Krátce po činu byl zastaven a kontrolován plánskými policisty před obcí Kočov v osobním vozidle, ve kterém policisté nalezli věci potřebné k páchání trestné činnosti. Podezřelého muže proto zadrželi,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Další den v obci Lom u Tachova kriminalisté dopadli i druhého podezřelého.

Zloděj při honičce s policií uvízl na rozbahněném poli s autem plným kradených věcí

S automobilem plným kradených věcí uvízl v bahně na poli zloděj, který se těsně předtím snažil uprchnout policejní hlídce. Vyšetřováním tohoto naprosto kuriózního případu se se teď zabývají policisté z jižního Plzeňska. Vyšlo najevo, že pachatel...

Oba muži jsou obviněni ze spáchání krádeže a poškození cizí věci ve formě spolupachatelství. Policejní komisař však musel po pár dnech u obou obviněných rozšířit jejich obvinění ještě o maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Mladšího z mužů totiž kontrolovala hlídka městských strážníků v Tachově, kdy zjistila, že dotyčný má nově vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.

„Druhého obviněného, který má řízení také zakázané, zastavili a kontrolovali plánští policisté v Tachově. Zjistili přitom, že dotyčný navíc nenastoupil v řádném terminu do výkonu trestu odnětí svobody za předchozí trestnou činnost. Po provedení potřebných úkonů jej proto na základě soudního příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody eskortovali přímo do věznice,“ dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádeže pohonných hmot, vypouštěli nádrže, palivo, zadržení pachatelé, poškozený automobil, Tachovsko, nádrž, krádež, Tachov, okres Tachov, Kočov, Bor, Planá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na krádeže paliva z nádrží automobilů se specializovali dva pachatelé. Na vozidlech způsobili nemalé škody  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.