Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zloděj zaměřil svou pozornost na elektromotory, způsobil škodu za stovky tisíc korun

Lupiče zaujal areál na Domažlicku, kde si vyhlédl tři odstavené elektromotory. Nejprve je rozebral a poté postupně odvezl, čímž způsobil škodu za 200 tisíc korun. Zloději si ale nevybírají jen venkovní areály. Další zatím neznámý lapka se vloupal do zkušebny padesátiletého muzikanta z Plzně a ukradl mu například mixážní pult, mikrofony či basové kombo.

Domažličtí kriminalisté pátrají po zloději, který začátkem dubna řádil v Mrákově na Domažlicku. „Neznámý pachatel vnikl místy, kde není areál oplocen, na pozemek. Zde částečně rozebral volně odstavené tři elektromotory o výkonu 2x132 Kw a 1x75 Kw. Ze dvou z těchto motorů pak odcizil jejich jednotlivé části, které z místa prozatím neustanoveným vozidlem na několikrát odvezl,“ popsala policejní mluvčí Barbora Šmaterová. Případem se kriminalisté nadále zabývají, zloději hrozí až pětiletý trest.

Škody sčítá také padesátiletý muž z Plzně, kterému se lupič vloupal do sklepní kóje, kterou muzikant využíval jako zkušebnu. „Pachatel vnikl bez použití násilí do sklepních prostor jednoho bytového domu nedaleko centra města. Následně se vloupal do jedné ze sklepních kójí a odcizil hudební aparaturu v hodnotě několika desítek tisíc korun. Jednalo se například o basové kombo, několik mikrofonů nebo mixážní pult,“ uvedla policistka Michaela Raindlová. Po zloději policisté nadále pátrají.

Gang zlodějů útočí na odstavené lokomotivy, pachatelé z nich odčerpali tisíce litrů nafty za čtvrt milionu

Na odčerpávání většího množství nafty z odstavených lokomotiv se specializují zatím neznámí pachatelé, kteří řádí v Plzni. Jen za poslední měsíc policisté zaznamenali celkem čtyři případy těchto majetkových deliktů. Zatím už dokázali způsobit...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, krádež, Plzeň, policie, zloděj, Mrákov, elektromotor, hudební aparatura, okres Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj zaměřil svou pozornost na elektromotory, způsobil škodu za stovky tisíc korun  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.