Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po muži, který vyhrožoval oběšením, pátrali psovodi i myslivec. Nakonec ho našli na posedu

Dva policejní psovodi vyrazili pátrat po muži z obce na severním Plzeňsku. Dotyčný hrozil, že si vezme život oběšením na posedu. S pátráním policistům pomáhal i zdejší myslivec, který vytipoval místa, kam mohl nešťastný muž vyrazit. Když ho našli, nastoupil do akce také vyjednavač a s mužem půl hodiny rozmlouval. Jelikož stále nehodlal opustit místo, museli rychle zasáhnout.

Psovodi vyjížděli ve večerních hodinách do jedné obce na Úněšovsku. Věděli pouze to, že si jistý muž chce vzít život. Spolupracovali proto se svými zdejšími kolegy a místním myslivcem, který měl přesný přehled o posedech v rajónu. Společně pak začali tyto lokality prohledávat.  

„Následně v jedné z nich nalezli muže, který stál na nosné konstrukci posedu a ohrožoval svůj život. Policisté s ním začali komunikovat a na místo přivolali i policejního vyjednavače. Vzhledem k tomu, že dotyčný ani po dalších 30 minutách společné komunikace nehodlal opustit místo, na kterém se nacházel, rozhodli se policisté pro jeho bezpečné zajištění,“ popisuje policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Opilý muž se chtěl otrávit nemrznoucí směsí, pomoc přišla na poslední chvíli

Pohotová reakce obsluhy čerpací stanice a plzeňských městských strážníků zachránila život muži, který se rozhodl skoncovat se životem obzvláště drastickým způsobem. Posadil se totiž na trávník před provozovnou a chystal se vypít obsah nádoby s...

Muže si následně převzali záchranáři. V péči zdravotníků skončil i zfetovaný čtyřiatřicetiletý muž z Hrádku na Rokycansku. I v tomto případě byl na místo povolán psovod, jenž spolu s kolegy řešil nepředvídatelné jednání zdrogovaného muže.

„Ten se nacházel na parapetu okna bytu svého příbuzného a volal o pomoc. Mužovo jednání bylo nevyzpytatelné, neboť byl ve špatném psychickém stavu a bylo zřejmé, že trpí halucinacemi. Po příjezdu jeho blízkého příbuzného, kdy dotyčný slezl z okna zpět do bytu, se jej podařilo zpacifikovat,“ dodala mluvčí. Záchranáři si muže převzali do své péče a za asistence přivolaných policistů jej převezli do nemocnice.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, pokus o sebevraždu, myslivec, oběšení na posedu, myslivost, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po muži, který vyhrožoval oběšením, pátrali psovodi i myslivec. Nakonec ho našli na posedu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.