Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policisté rozprášili gang obchodníků s marihuanou, prodávala se ve velkém v plzeňských hospodách

Organizovaný gang provozující nelegální obchod s marihuanou na území Plzně odhalili policisté během rozsáhlé akce s krycím názvem "Karpaty," do níž bylo najednou nasazeno 170 policistů. Výsledkem je sedm zadržených Čechů ve věku 28 – 51 let, z nichž čtyři skončili ve vazbě. Podle kriminalistů jde o nejvýznamnější případ Městského ředitelství Policie Plzeň.  

Na začátku celé akce byla pěstírna marihuany umístěná v jednom plzeňském činžáku minimálně od roku 2020. O její existenci se kriminalisté dozvěděli na základě informace od svědků. Následovalo téměř rok trvající prověřování celé organizované skupiny. Cílem policistů bylo rozkrýt tuto skupinu a zadržet i ty nejvýše postavené osoby v její struktuře.

„V čele organizované skupiny stál šestatřicetiletý muž z Plzně, který domlouval obchody a rozděloval úkoly dalším členům skupiny. Každý člen měl svoji konkrétní úlohu, někteří se zabývali shromažďováním marihuany z pěstíren a její následnou distribucí do podniků v Plzni. Jednalo se o tři restaurace v Zámečnické ulici. Majitelé podniků se na obchodování podíleli. Pachatelé týdně prodali ve třech podnicích až tři kilogramy sušiny konopí,“ informoval kriminalista Pavel Študent.  

„Marihuanu prodávali členové skupiny stálým klientům restaurací, měli smluvená hesla, na základě kterých se prodávala droga. Maskovali to objednávkou nějakého běžného produktu restaurace s uvedením určité ceny. Na to reagoval personál tím, že k nápoji nebo občerstvení připojil i uvedenou látku. Její kvalita byla lepší, než je běžný standard. Cena 200 Kč za gram,“ uvedl vyšetřovatel případu.

Celkem 170 policistů obsadilo v jeden okamžik kvůli domovním prohlídkám a zatýkání členů organizované skupiny několik objektů na území Plzně a blízkého okolí. „Provedli šest domovních prohlídek a 10 prohlídek jiných prostor. Zajištěn byl majetek a peníze v celkové hodnotě pět milionů korun. Celkem 2,3 milionu korun zajistili policisté v hotovosti. Zajištěna byla i sušina připravená k distribuci,“ uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

Policisté zajistili i jeden automobil, motocykl nebo bagr. Jednalo se o věci pořízené za peníze pocházející z prodeje marihuany. Teď budou policisté zjišťovat, o kolik peněz se mohli pachatelé trestnou činností obohatit. Policejní komisař zahájil trestní stíhání sedmi osob, které obvinil ze spácháni zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pěstírna konopí, marihuana, THC, zásah, Plzeň, policejní zásah, organizovaná skupina, obvinění, Karpaty, peníze, restaurace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté rozprášili gang obchodníků s marihuanou, prodávala se ve velkém v plzeňských hospodách  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.