Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Objednané zboží si nechali zaslat do výdejny, kterou pak vykradli, škoda je přes milion

Obrovské škody napáchali zloději, kteří pod smyšlenými jmény objednávali z e-shopů značkové oblečení nebo mobilní telefony. Vše si nechali zaslat na výdejní místo s tím, že zaplatí dobírkou. K tomu ale nikdy nedošlo a věci si “vyzvedli“ tajně v noci. Dva muži a jedna žena takto řádili na Plzeňsku a Kladensku.

Trestnímu stíhání čelí dva šestadvacetiletí muži a jedna o tři roky mladší žena. Trojice si během tří měsíců objednávala zboží přes internet a jako způsob vyzvednutí vybírali oblíbená výdejní místa. Pro placení zvolili dobírku a vyhnuli se tak úhradě předem.

„Při objednávkách zboží pachatelé vystupovali pod jmény smyšlených kupujících. Následně se na výdejní místa nacházející se na Plzeňsku a Kladensku vloupali a uložené zásilky odcizili. Jednalo se převážně o mobilní telefony, značkové oblečení a obuv, spotřebiče do domácnosti a další elektroniku,“ přiblížila policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Kromě svých falešných objednávek kradli i cizí balíčky, o jejichž obsahu neměli nejmenší tušení. Takto si například přišli na kuchařku, pánský kulich, deskovou hru nebo oblečení pro těhotné.  

„Celková škoda byla vyčíslena na částku přes jeden milion korun. Obvinění si z rukou kriminalistů převzaly ještě další čtyři osoby, které trojici při páchání trestné činnosti pomáhaly. Jeden z mužů byl nedávno za jinou majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen a v současné době si již odpykává trest odnětí svobody,“ doplnila mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, krádež, výdejna, Zásilkovna, e-shop, policie, Plzeň, oblečení, Plzeňský kraj, okres Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Objednané zboží si nechali zaslat do výdejny, kterou pak vykradli, škoda je přes milion  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.