Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zlodějský bizár: Jeden ukradl 73 radiátorů, další si strčil dvě sekery do kalhot a třetí odnesl v igelitce televize

Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Například finanční tíseň dohnala mladého muže ke krádeži dvou seker, které se snažil z obchodu vynést v nohavicích. K jeho smůle si ho všiml pracovník ostrahy. Podobně skončil také mladík, jenž se snažil z prodejny odnést bez zaplacení tři televize. Dosud největší lup má na svědomí zatím neznámý zloděj, který si z rozestavěného domu odnesl desítky radiátorů.

Dvou vystavených seker se zmocnil devětadvacetiletý zloděj v jednom z plzeňských obchodů. Lapka přitom nebyl nováčkem v oboru a už byl v posledních třech letech pravomocně potrestán. „Jeho cíl byl jasný. Samotný výběr zboží byl zcela náhodný, a tak si do svých kalhot ukryl dvě sekery pro všestranné využití. Pro větší pohodlí si kalhoty utáhl páskem a s takto ukrytým zbožím prošel přes pokladní zónu bez zaplacení. I když se pachateli možná zdálo, že jeho úkryt je důmyslný, přesto ho bedlivé oko pracovníka ostrahy prodejny zahlédlo a muž byl za pokladnou záhy zastaven,“ popisuje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Vytrvalý zloděj dokázal za jediný den postupně ukrást ze stejného obchodu 333 kusů konzerv s tuňákem

Skutečně neobvyklý výkon má na svědomí zatím neznámý pachatel. V jediný den se mu podařilo v jediném obchodu odcizit při několika návštěvách celkem 333 kusů, nikoliv stříbrných stříkaček, ale rybích konzerv s tuňákem. Způsobil škodu za desítky...

Zboží musel vrátit a na místě počkat na policejní hlídku. Stejně neslavně skončil i jednadvacetiletý mladík, kterému se zachtělo krást v prodejně elektra v Plzni na Slovanech. Mladý muž si vyhlédl tři televize s úhlopříčkou 26 centimetrů za necelých osm tisíc korun.

„Pachatel měl tyto výrobky uschovat do s sebou přinesené igelitové tašky a s takto ukrytým zbožím projít přes pokladní zónu bez zaplacení. Ještě než stačil vyjít z obchodu ven, byl u východu zastaven ostrahou prodejny, která si neplatiče všimla. Ta přivolala policii, která následně 21letého mladíka omezila na osobní svobodě. všechny televizory muž ostraze vydal dobrovolně na místě zpět v neporušeném stavu. Takového jednání se měl muž dopustit i přesto, že byl v posledních třech letech za podobnou trestnou činnost pravomocně potrestán,“ shrnula Hokrová.

Spravedlnosti ale dosud uniká třetí z našeho výčtu zlodějů. Zatím neznámý pachatel vnikl do jedné z budov v Plzni, kde právě probíhá stavba. Odtamtud dokázal ukrást 73 kusů radiátorů různých typů.

„Radiátory se přitom nacházely v různých podlažích rozestavěné budovy. Škoda přesáhla částku 100 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a po pachateli, pachatelích pátrají. Pokud bude dopaden, hrozí mu v případě prokázání viny až pět let odnětí svobody,“ dodala policistka Michaela Raindlová.
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, zloděj, Plzeň, policie, radiátory, pátrání, sekera, televize, radiátor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlodějský bizár: Jeden ukradl 73 radiátorů, další si strčil dvě sekery do kalhot a třetí odnesl v igelitce televize  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.