Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Podvodníci zkouší další otřepaný trik, seniory pak okradou o peníze při výběru z bankomatu

Zatím neznámý pachatel okradl seniora přímo při výběru peněz z bankomatu. Incident se stal na parkovišti u nákupního centra v Klatovech a předcházela mu naprosto otřepaná historka s žádostí o pomoc a nabídka k odkoupení naprosto bezcenných věcí. Nelze vyloučit, že podobný fígl bude zloděj zkoušet i jinde. Pozor by si měli dát především starší lidé.

Seniora oslovil na parkovišti v Šumavské ulici neznámý muž a tvrdil, že potřebuje peníze na pohonné hmoty. „Nabízel k prodeji atrapu kamery, hodinky a dva parfémy. Tyto věci vhodil do zavazadlového prostoru. Poškozený souhlasil s nákupem a uvedl, že nemá u sebe peníze. Po domluvě došli spolu k blízkému bankomatu, kde poškozený použil k výběru platební kartu, zadal PIN kód a vybral v přítomnosti pachatele 4500 Kč. Pachatel odebral při výdeji peníze z bankomatu. Potom z místa utekl a odjel osobním vozidlem nezjištěné značky bílé barvy,“ popsala případ mluvčí policie Dana Ladmanová. Policie případ vyšetřuje jako krádež.

Uvádíme několik rad, jak se chovat, jak nebýt další obětí zlodějů: Při nabídkách zboží na parkovištích buďte opatrní. Podezřelé prodejce okamžitě a rozhodně odmítejte ani nedovolte, aby vám do vozidla vložili nějaké věci. Podvodníci nabízejí nekvalitní zboží a neodpovídá hodnotě, kterou uvádějí. V žádném případě nevybírejte finanční hotovost z peněžního bankomatu v přítomnosti další cizí osoby, kde zadáváte svoje identifikační číslo PIN.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky bankomat, okradený senior, výběr peněz z bankomatu, krádež při výběru peněz, prodej zboží na parkovišti, podvodník, Klatovy, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci zkouší další otřepaný trik, seniory pak okradou o peníze při výběru z bankomatu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.