Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladíci sprejovali po autech i zídkách, vloupali se také do školy, kde zaneřádili chodbu hasičáky

Skupina mladíků týdny terorizovala obyvatele obce na Přešticku. Za oběť jim padlo šest aut, osm zděných sloupků, šest popelnic i lampy nebo například dopravní značky. Znuděná mládež se také neváhala v noci vloupat do školy, kde se dvěma hasícími přístroji zaneřádila celou chodbu. Mladí muži okolo dvacítky navíc rozbili i dvě vitríny. Celkem napáchali škody za desítky tisíc korun.

Řádění mladých mužů začalo 18. listopadu loňského roku, kdy se v noci tři mladíci dostali na pozemek školy a přes střechu posléze i dovnitř objektu. „V přízemí a dvou dalších patrech vystříkali dva kusy práškových hasicích přístrojů, přičemž jemný prášek pokryl celý prostor chodeb školy. Dále ještě poškodili dvě skleněné výplně výstavních vitrín a kování u dveří,“ popisuje policejní mluvčí Eva Červenková.

Podruhé se vydali do ulic o zhruba týden později. Dva mladíci vyvrátili dvě dopravní značky označující hlavní komunikaci a dvě značky varující před zpomalovacích prahem. „Čímž poškodili obecně prospěšné zařízení. Poslední útok skupiny tří mladíků na cizí majetek se odehrál během čtyř hodin na přelomu dnů ze 4. na 5. prosince 2021. V této době stihli poškodit posprejováním nápisy či obrazci různými barvami celkem šest zaparkovaných osobních vozidel, osm zděných sloupků oplocení u rodinných domů, šest kontejnerů na tříděný odpad, tři zděné sloupky elektrických rozvaděčů a ještě k tomu dvě lampy veřejného osvětlení,“ vyjmenovává Červenková.

Na případech policisté intenzivně pracovali bezmála dva měsíce. Díky kamerovým záznamům a informacím od svědků se jim podařilo vytipovat okruh podezřelých. „V minulých dnech policisté sdělili podezření celkem čtyřem mužům ve věku okolo 20 let, kteří pocházejí z jižního Plzeňska, a to ze spáchání přečinů poškození cizí věci a dva z nich si ještě převzali sdělení podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení,“ shrnula mluvčí.

Mladíci svým jednáním způsobili celkovou škodu téměř 65 tisíc korun. V případě pravomocného rozhodnutí soudu jim hrozí až tříletý trest.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, mladíci, Přeštice, jižní Plzeňsko, vandalství, policie, chodba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladíci sprejovali po autech i zídkách, vloupali se také do školy, kde zaneřádili chodbu hasičáky  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.