Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zloděj z auta vyrval naftové čerpadlo a přetrhal kabely od startéru, lup zahrabal do hromady písku

Jako smyslů zbavený si počínal padesátiletý cizinec, který lahví od piva rozbil sklo u kufru zaparkovaného vozu v Přešticích na jižním Plzeňsku. Uvnitř popadl peněženku a odcizil také autorádio. Tím jeho řádění rozhodně neskončilo, posléze vyrval kabely od startéru, autobaterii a naftové čerpadlo. Lup ukryl do nedaleké hromady písku a pokusil se zmizet. Neúspěšně.

Přeštičtí policisté vyjížděli k nahlášenému vloupání do vozidla na parkovišti nákupního střediska na okraji města. Nedaleko od místa činu si ale všimli velmi podezřelého muže, které se snažil stopnout auto ve směru na Plzeň. Při kontrole zjistili, že má u sebe kradenou peněženku a další věci z onoho vyloupeného auta.

„Padesátiletý cizinec se policistům na místě doznal, že lahví od piva rozbil skleněnou výplň u pátých dveří. Vzniklým otvorem vlezl do interiéru vozu, z kterého odcizil peněženku s doklady, autorádio, zabudované brzdové světlo ze zadních dveří, startovací kabely, autolékárničku a další drobné osobní věci poškozeného,“ vyjmenovala policejní mluvčí Eva Červenková.

Svou pozornost pak zaměřil na vybavení pod kapotou. Násilím dostal z motorového prostoru zabudovanou autobaterii, naftové čerpadlo, přetrhal kabely od startéru a ještě poškodil lak vozidla. Odcizené věci si muž ukryl u nedaleké plechové hradby fotbalového stadionu a zahrabal je pískem v domnění, že si pro ně později přijde.  

„Svým jednáním způsobil majiteli vozidla škodu ve výši téměř 15 tisíc korun. Policisté muže na místě zadrželi a po provedených úkonech trestního řízení mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, vloupání, krádež, auto, zloděj, cizinec, policie, Přeštice, čerpadlo, peněženka, Plzeňský kraj, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

....mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež,“ dodala mluvčí. ........ A tím to skončilo. Pachatel bude nestíhán na svobodě, protože se k žádnému jednání, včetně soudního, nedostaví. Ale možná ho policie "potká" při další akci.

Sobota, 15. ledna 2022, 10:13Odpovědět

Zloděj z auta vyrval naftové čerpadlo a přetrhal kabely od startéru, lup zahrabal do hromady písku  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.