Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podvodníci s východním přízvukem připravili ženu při nákupu kryptoměny o čtvrt milionu korun

Investice do kryptoměny se rozhodně nevydařila osmačtyřicetileté ženě z jižního Plzeňska. Nechala se zlákat na internetu jedním článkem, který kliknutím na odkaz sliboval zhodnocení peněz. Místo toho však žena podvodem přišla o čtvrt milionu korun. Pozor na podvodníky, kteří přicházejí s novým trikem!

„Po vyplnění emailové adresy a telefonu v uvedeném odkazu ženu z Dobřanska kontaktovala žena s ruským přízvukem. Ta ji navedla k instalaci programu pro vzdálený přístup do jejího počítače. Za několik dní poškozenou kontaktoval neznámý muž taktéž s východním přízvukem, který ji pod legendou zhodnocení peněz přesvědčil k připojení do internetového bankovnictví a zaplacení vstupního poplatku,“ popsala první část podvodné transakce mluvčí policie Eva Červenková.  

Připojení ženy do zmíněného bankovnictví využil neznámý pachatel a přes vzdálený přístup k počítači provedl několik bankovních převodů. „Poškozená tímto jednáním přišla bezmála o 250 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod a celým případem se budou zabývat kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality z územního odboru Plzeň – venkov,“ konstatovala mluvčí.

Policie varuje před podvodníky

Policisté radí všem, kteří chtějí zhodnotit své finance, aby si vždy vybrali k obchodu jen ověřené instituce a pročetli si i dostupné recenze obchodníka. Před samotným nákupem si důkladně prostudovali, jak kryptoměny fungují, jaké druhy kryptopeněženek existují, jaké jsou jejich zabezpečení, výhody a nevýhody. Zároveň si mají zjistit, jak by skutečný nákup kryptoměny měl proběhnout a jaké náležitosti jsou k obchodu zapotřebí.

„Důrazně varujeme občany, aby nikomu neumožnili vzdálený přístup ke svému počítači či notebooku, neboť podvodníci toho využijí a po přihlášení do internetového bankovnictví mohou lidé přijít o své celoživotní úspory,“ dodala Eva Červenková.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky podvod, internetový podvod, podvodnice, hospodářská kriminalita, bankovní účty, internetové bankovnictví, hacker, nákup kryptoměny, kryptoměna, počítač, Plzeňský kraj, Plzeň

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Podvodníci s východním přízvukem připravili ženu při nákupu kryptoměny o čtvrt milionu korun  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.