Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pražáka ztraceného na Šumavě se stále nepodařilo najít, rodina se obává, že si chce vzít život

Dvoudenní pátrání po čtyřicetiletém muži z Prahy stále nepřineslo kýžený výsledek. Do terénu v okolí Modravy se ho vydali hledat členové Horské služby Šumava s vycvičenými psy, zaměstnanci Národního parku, policisté i hasiči. Akci komplikoval náročný terén a roztátý sníh, kvůli kterému nebylo možné najít případné stopy, kudy se mohl muž vydat. Rodina se obává, že jde o sebevraždu.

Pohřešovaný Igor Kassl je z Prahy, měří 180 až 185 centimetrů, má střední postavu, šedé rovné vlasy a modré oči.

„Pohřešovaný muž byl naposledy spatřen v pátek 31. prosince 2021 kolem poledne. V pondělí odpoledne bylo v Plzeňském kraji v obci Modrava nalezeno opuštěné vozidlo značky Ford S-Max,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Příbuzná pohřešovaného sdílela prosbu o pomoc a fotografii svého zetě na sociálních sítích, kde příspěvek sdílelo přes 2,5 tisíce lidí. Později přiznala obavy z toho, že si muž chce vzít život. Pátrání započalo v pondělí a pokračovalo až do pozdních hodin. V úterý se opět vydali záchranáři do terénu.

Do akce se zapojili kromě policistů i členové Informační a strážní služby Šumava a patnáct horských záchranářů se dvěma vycvičenými psy. „Pán navštívil Šumavu před třemi měsíci a podle manželky se mu líbila lokalita u jednoho z křížků, nebo božích muk. Žena ovšem vůbec netušila, o kterou lokalitu se jedná,“ řekl k okolnostem pátrání Josef Tischler, zasahující člen Horské služby Šumava. Část pátracího týmu prohledávala Modravskou horu a druhá si vytipovala všechna místa, která mohla přijít v úvahu.

Pátrání komplikovalo počasí

Náročný terén, déšť a tající sníh. S tím vším se museli záchranáři potýkat. Apelovali proto na veřejnost, aby se do terénu nevydávala. Sami záchranáři měli k dispozici čtyřkolky a skialpinistické hole.

 „Znovu jsme prohledali lokality s křížky a snažili se v terénu během skutečně nevlídného počasí najít stopy. Problém byl v tom, že zatímco na Silvestra bylo kolem Modravy až 40 cm sněhu, nyní byl prakticky všude roztátý,“ popsal pátrání zasahující člen.

Akce pak byla Policií ČR ukončena v úterý před setměním jako neúspěšná. „Jsem přesvědčen, že jsme v rámci možností prohledali všechna eventuální místa, kde by mohl muž být. V dokonalé koordinaci všech složek IZS jsme se dostali až k Filipově Huti na jedné straně a na hraniční hřebeny na straně druhé,“ doplnil náčelník Horské služby Šumava Michal Janďura. Podle informací od policejní mluvčí pokračuje po muži pátrání v širčím okruhu. Muž je dál veden jako pohřešovaný.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Horská služba Šumava-Kvilda

Štítky pátrání, krimi, Šumava, Modrava, horská služba, policie, hasiči, terén, Praha, silvestr, Joško Tischler, Plzeňský kraj, Policie České republiky, Ford S-MAX

Pražáka ztraceného na Šumavě se stále nepodařilo najít, rodina se obává, že si chce vzít život  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.