Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Silně opilý cizinec ohrozil na náměstí desítky oslavujících lidí, jezdil mezi nimi v autě

Příchod nového roku chodí pravidelně slavit Plzeňané pod katedrálu na náměstí Republiky. Kromě dělbuchů jim tam tentokrát hrozilo riziko, které asi nikdo nepředpokládal. Přímo mezi slavící lidi totiž najel s autem mladý cizinec a jen tak se projížděl středem náměstí. Městští strážníci museli na Silvestra řešit i alkoholem posilněnou mládež.

Byla zhruba hodina po půlnoci, když si strážník prostřednictvím kamerového systému všiml stříbrného Nissanu, který projížděl středem náměstí mezi oslavujícími lidmi. Na místo okamžitě vyjela nejbližší hlídka.

„Při jejím příjezdu k vozidlu se dal řidič před hlídkou na útěk. Strážníci nato opustili služební vozidlo a pronásledovali jej pěšky. Daleko se muž nedostal, zanedlouho byl za pomoci svědka dostižen,“ popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

U jednadvacetiletého cizince chtěli policisté provést dechovou zkoušku. Po několika marných pokusech nadýchal mladík 2,22 promile. „Případ si na místě převzali k šetření státní policisté,“ doplnila mluvčí.

Kromě mladého cizince se policisté zabývali také opilou mládeží. První případ zaregistrovala městská policie v odpoledních hodinách ve venkovním areálu obchodního centra v Radčické ulici. „Do péče záchranářů předali strážníci dvě mladistvé dívky, které měly zdravotní potíže po požití alkoholu. Jedna z nich byla opilá tak, že ležela na zemi a nereagovala na podněty.  Jednadvacetiletý muž, který jí alkohol podal, byl předán k dalšímu šetření policistům ČR,“ uvedla Pužmanová.

Další událost řešila městská policie na Skvrňanech, kde skupina mladistvých popíjela alkohol na nástupišti. „Na místě hlídka zjistila přítomnosti pětice teenagerů ve věku od čtrnácti do sedmnácti let. Všichni se sami přiznali ke konzumaci alkoholu.  Nejvíc ukázala dechová zkouška u sedmnáctiletého chlapce, který nadýchal 2,18 promile. Všichni byli předáni zákonným zástupcům. Tato záležitost bude oznámena příslušným orgánům sociálně právní ochrany dětí,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky krimi, policie, silvestr, oslavy, cizinec, alkohol, alkohol za volantem, Náměstí republiky, Nissan, Česko

Silně opilý cizinec ohrozil na náměstí desítky oslavujících lidí, jezdil mezi nimi v autě  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.