Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič cisterny nezvládl jízdu po zledovatělé silnici a skončil v příkopu

Namrzlá vozovka potrápila řidiče mlékárenské cisterny, který nepřizpůsobil rychlost jízdy a při průjezdu zatáčkou v obci Mířkov havaroval. Sám vyvázl bez zranění. Škody, které způsobil ale sahají ke čtvrt milionu korun. Příliš rychle najel do zatáčky také řidič osobáku v obci Všepadly, narazil do plotu a převrátil se na střechu.

Mnoho řidičů podceňuje své schopnosti a možnosti vozidla a pak v lepším případě skončí pouze v příkopu. O zrádnosti namrzlé silnice se přesvědčil i sedmatřicetiletý řidič nákladního vozu, který jel od Horšovského Týna směrem na obec Vidlice.

„Při průjezdu ostré levotočivé zatáčky dostal na zledovatělé vozovce s vozidlem smyk. V důsledku smyku vjel za pravý okraj komunikace, kde poté v silničním příkopu havaroval. Nákladní vozidlo zůstalo převrácené na pravém boku. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Škoda na nákladním vozidle činí 250 tisíc korun, na krajnici, svršku silničního příkopu a svršku travnatého můstku je škoda osm tisíc korun. Nehodou se nadále zabývají dopravní policisté.

Nehoda  v obci Všepadly, foto: Policie ČR

O poznání děsivěji vypadala nehoda pětapadesátiletého řidiče vozu Škoda Fabia. Také on nepřizpůsobil rychlost jízdy a v zatáčce v obci Všepadly se dostal do smyku. „Vjel na pravou krajnici a následně vpravo mimo pozemní komunikaci, kde narazil do oplocení domu. Při nárazu došlo k přetočení vozidla na střechu. Dopravní nehoda se obešla bez zranění osob. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou,“ doplnila mluvčí. Při nehodě vznikly celkové škody za 97 tisíc korun.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky doprava, nehoda, kamion, cisterna, náledí, ledovka, policie, Domažlicko, úraz, Všepadly, Mířkov, Horšovský Týn, Policie České republiky, silnice

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Řidič cisterny nezvládl jízdu po zledovatělé silnici a skončil v příkopu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.