Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidič srazil na přechodu seniorku (91), zraněním v nemocnici podlehla

Tragicky skončila víkendová nehoda, ke které došlo v Plzni na Borech. Jednadevadesátiletou chodkyni srazil na přechodu řidič škodovky. Žena utrpěla vážná zranění a později v nemocnici zemřela. V Plzni se v poslední době nejedná o jediný případ, kdy došlo ke zranění chodců. V pátek během necelé hodiny zasahovali záchranáři hned u tří zraněných.

Plzeňští dopravní policisté se zabývají další případem sraženého chodce. K víkendové nehodě došlo na Borech v Majerově ulici. „Dle prvotních informací měl jet osmačtyřicetiletý řidič Majerovo ulicí ve směru od Heyrovského ulice ke Klatovské třídě. V blízkosti tamního přechodu došlo ke střetu s jednadevadesátiletou chodkyní, která přecházela po přechodu pro chodce,“ popsala souběh událostí policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Náraz odhodil ženu na zem, kde upadla do bezvědomí. „Jednadevadesátiletou chodkyni jsme transportovali s velmi těžkým traumatem na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň," doplnil Vítězslav Sladký z krajské záchranky. O pár hodin později však přišla z nemocnice smutná zpráva. „Bohužel se jedna o dopravní nehodu se smrtelným zraněním. Žena v nemocnici zemřela. Ve věci bude nařízena soudní pitva a policisté se dopravní nehodou dále zabývají," potvrdila policie.

Policisté na místě provedli u řidiče dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Úsek, kde došlo k nehodě byl po dobu vyšetřování obousměrně uzavřený. Přesnou příčinnou a okolnostmi nehody se zabývají dopravní policisté. Ti mimo jiné řeší i dvě nehody z pátečního odpoledne, ke kterým došlo v rozmezí desítek minut. Sedmasedmdesátiletou ženu srazil dvaapadesátiletý řidič Peugeotu na Americké třídě. „Vozidlo mělo jet po Americké ulici ve směru od Sirkovy ulice k Anglickému nábřeží. Žena měla přes vozovku přecházet z jeho pohledu zprava doleva. Alkohol u řidiče na místě vyloučila provedená dechová zkouška. Příčina a okolnosti jsou předmětem dalšího vyšetřování,“ uvedla v pátek Hokrová.

O necelou půl hodinu později vyjížděla sanitka na Slovany, kde pětatřicetiletý řidič Superbu srazil na přechodu stejně starou ženu s dítětem předškolního věku. Muž jel po Strnadově ulici ke křižovatce ulic Slovanská a Vřesová, kde odbočoval vlevo. Po přechodu tou dobou procházela žena s dítětem a podle dosavadních poznatků policie měli všichni na semaforu zelenou. Žena i dítě naštěstí vyvázly jen s lehkým zraněním.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky krimi, chodec, sražený chodec, seniorka, přechod, Plzeň, policie, dopravní policie, úraz, nemocnice, havárie, Fakultní nemocnice Plzeň, Peugeot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Řidič srazil na přechodu seniorku (91), zraněním v nemocnici podlehla  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.