Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilí a zfetovaní mladíci sešrotovali auto u vjezdu do věznice, dva z nich utekli od zraněných kamarádů

Divoká jízda čtyř mladíků v Audi A4 skončila nárazem do svodidel, sloupu a betonového plotu kousek od vjezdu do borské věznice. Jeden mladiství a druhý teprve osmnáctiletý mladík zůstali v autě zaklínění. Jejich povedení kamarádi se vůbec nenamáhali jim pomoci a dali se na útěk.

Bylo krátce před desátou hodinou večer, když se ulicemi města řítili alkoholem a drogami posilnění mladíci. Jeli po Klatovské směrem od Litic do centra města. Pravotočivou zatáčku však prolétli ve vysoké rychlosti a dostali se do neovladatelného smyku. Audi přejelo do protisměru, narazilo do kovových svodidel, sloupu veřejného osvětlení, rotovalo přes střechu a zastavilo se až o betonový plot.

„Zdravotnická záchranná služba z místa dopravní nehody transportovala dva muže na urgentní příjem FN Plzeň. Jednoho ve vážném stavu s poruchou vědomí a druhého se středně těžkým zraněním a při vědomí,“ potvrdila Andrea Divišová z krajské záchranky.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění u mladistvého a osmnáctiletého spolujedoucího, kteří po nehodě zůstali ve vozidle zaklíněni. Další dva mladíci ve věku pětadvacet a devatenáct let měli z vozu po nehodě utéct,“ popsala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Daleko se však nedostali a brzy u nich stáli policisté, kteří je vyzvali k dechové zkoušce. Starší z dvojice mužů to odmítl a s policisty odmítal spolupracovat. „U devatenáctiletého mladíka dechová zkouška vyšla s pozitivním výsledkem, a to přes dvě promile alkoholu a provedený orientační test na případné ovlivnění omamnými či psychotropními látkami také vyšel pozitivně, a to na amfetamin. Zraněné si do své péče na místě převzali záchranáři. U staršího ze zraněných byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Vzhledem k utrpěným zraněním u mladistvého nebylo možné dechovou zkoušku provést,“ pokračuje Hokrová. Jeden z dvojice mužů, jež se dali na útěk, byl patrně řidič. Který? To ukáže až další vyšetřování.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS PK

Štítky krimi, nehoda, policie, alkohol, drogy, Bory, věznice, mladíci, mladiství, Audi A4, dechová zkouška, úraz, Audi, Fakultní nemocnice Plzeň, Andrea Divišová, Litice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilí a zfetovaní mladíci sešrotovali auto u vjezdu do věznice, dva z nich utekli od zraněných kamarádů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.