Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zloděj s metr a půl velkým křížem hozeným přes rameno prchal ulicí, pronásledovali ho všímaví sousedé

Na plzeňské policisty se obrátili obyvatelé bytovky, jenž si všimli podezřelého muže, který běžel z domu s velkým křížem přehozeným přes rameno. Situace se jim zdála podivná, a tak se sami vydali zloděje pronásledovat.

Bylo krátce po půl sedmé hodině večer, když vyjížděli policisté do Přemyslovy ulice v Plzni. Nahlášenou měli krádež dřevěného kříže. Po příjezdu na místo se policistům přihlásil muž se ženou, obyvatelé jednoho z bytových domů, odkud měl být kříž odcizen. Hlídce sdělili, že viděli muže, který si nesl 160 centimetrů vysoký dřevěný kříž z 19. století na rameni. Neváhali a ihned ho začali pronásledovat,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Daleko však neutekl a zašel za roh do domu v Kotkově ulici. Odhodlaní pronásledovatelé šli za ním. Pak přišla hádka a další lapkův úprk. Tentokrát ovšem kříž na místě nechal. „Vzhledem k tomu, že hodnota kříže byla vyčíslena na částku nepřesahující 10 tisíc korun, policisté případ šetří v rovině přestupku,“ doplnila mluvčí. Po pachateli nadále policie pátrá.

Chodová Planá přišla o svého vánočního anděla, dvoumetrovou sochu přes noc odvezl zloděj

Zloději se v dnešní době neštítí opravdu ničeho a berou doslova vše, co jim přijde do cesty. Tentokrát neznámý lupič zaměřil svou pozornost na zhruba dva metry vysokou sochu osvětleného anděla, jenž zdobil prostor před kostelem v Chodové Plané na...

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík + Policie ČR

Štítky krimi, krádež, Plzeň, policie, zloděj, kříž, sousedé, pronásledování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj s metr a půl velkým křížem hozeným přes rameno prchal ulicí, pronásledovali ho všímaví sousedé  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.