Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladý cizinec vyletěl ze svého auta jako střela a začal zběsile prchat před policejní hlídkou

Jako střela vyletěl ze svého automobilu po krátké honičce s policií v ulicích města Zbiroh na Rokycansku mladý řidič. Policejní hlídka se okamžitě pustila do pronásledování utíkajícího muže.

Celý případ začal v okamžiku, kdy policisté ve Zbirohu stavěli osobní vozidlo značky Škoda Felicia, jehož řidič jel ve směru od obce Kařez do centra města. „Dotyčný však na znamení dané k zastavení nereagoval a pokračoval v jízdě dál. Dopravní policisté proto za řidičem ihned vyjeli a pokračovali za ním přibližně 200 metrů, kdy řidič zastavil u křižovatky s ulicí Čsl. armády. Po zastavení vozidla se dal řidič na útěk, kdy směřoval do vnitrobloku bytových domů,“ popsala začátek honičky mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Mezi domy dopravní policisté prchajícího muže dostihli a bez užití donucovacích prostředků také zadrželi. Následně s mužem provedli dechovou zkoušku a její výsledek byl pozitivní. Přístroj naměřil 1,99 a 2,17 promile alkoholu. Na základě pozitivního výsledku se dotyčný podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve.

„Provedenou lustrací policisté zjistili, že dvaadvacetiletý cizinec má okresním soudem uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel do srpna následujícího roku. Policisté mu proto zadrželi řidičský průkaz a převezli jej do policejních cel. Teď je podezřelý ze spáchání maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policejní honička, opilý řidič, alkohol za volantem, zákaz řízení, Zbiroh, policie, okres Rokycany, Škoda Felicia, Kařez

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

A proč utíkal. Stejně by se mu nic nestalo. Tisíc korun pokuty a další a další zákazy řízení. Takoví přece řidičák k jízdě nepotřebují.

Pondělí, 13. prosince 2021, 12:38Odpovědět

Mladý cizinec vyletěl ze svého auta jako střela a začal zběsile prchat před policejní hlídkou  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.