Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Velmi všímavý soused pomohl vypátrat a dopadnout dvojici pachatelů série vloupání

Díky všímavosti jednoho souseda se podařilo kriminalistům jen pár hodin od spáchání posledního vloupání vypátrat a zadržet dvojici pachatelů. Ukončila se tak na Plzeňsku série vloupání, kterou mají na svědomí dva muži ve věku 29 a 34 let.

Na začátku celého případu byl pozorný muž, který nedaleko od jednoho rekreačního objektu u Přeštic na jižním Plzeňsku zpozoroval podezřelý automobil. „Všímavý muž viděl u sousedního pozemku automobil, který se tam obvykle nevyskytoval. Zaznamenal také pohyb dvou neznámých mužů. Oznamovatel vloupání si pohotově zapamatoval i registrační značku vozidla, s kterým pachatelé přijeli na místo,“ popsala případ mluvčí policie Eva Červenková.  

Na základě lustrace policisté zjistili, že vozidlo je vypůjčené z půjčovny automobilů a kontaktovali jejího provozovatele. „Jednatel půjčovny si domluvil schůzku s osobou, která uvedené vozidlo užívala. Na domluvené předání vozidla dorazili i policisté, kteří devětadvacetiletého muže na místě zadrželi. Následně si policisté došli i pro druhého pachatele a zajistili u něj i odcizené věci z vloupání do chaty,“ uvedla policejní mluvčí.

Na základě zajištěných stop na místech vloupání do několika dalších objektů na Přešticku se výše uvedeným mužům podařilo prokázat, že mají na svědomí další majetkovou trestnou činnost. Dvojice způsobila škodu na odcizených věcech ve výši převyšující částku 200 tisíc korun a poškozením způsobila škodu přes 50 tisíc korun.

Oba muži si vysloužili obvinění ze spáchání krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Policejní komisařka ze služby kriminální policie a vyšetřování podala podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby, tomu soud u staršího obviněného vyhověl a mladší z nich bude stíhán na svobodě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky vloupání, série vloupání, všímavý soused, pachatelé vloupání, krádež, vykradená chata, půjčovna automobilů, Plzeňský kraj, Přeštice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velmi všímavý soused pomohl vypátrat a dopadnout dvojici pachatelů série vloupání  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.