Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Drzý zloděj utrácí peníze z kradené karty, zachytila ho kamera

Nepozornosti cestujících při noční jízdě tramvají využil nenechavý lupič a v nestřeženém okamžiku si přisvojil cizí mobil, elektronickou cigaretu a peněženku s osobními doklady. Z platební karty poté neváhal vesele utrácet. Policie nyní zveřejnila fotografie neznámého muže a doufá, že ho někdo ze čtenářů dokáže poznat.

Zloděj si cizí peněženku přisvojil pravděpodobně 5. října letošního roku mezi 1:25 a 3:55 ráno, a to ve voze na trase Masarykovo náměstí – Skvrňany. „Dle zjištěných a prověřených informací bylo s odcizenou platební kartou provedeno celkem 8 neoprávněných plateb v různých prodejnách v Plzni v čase od 03.55 do 10.05 hodin za více jak 2 500 korun. Poškozenému měl pachatel způsobit celkovou hmotnou škodu za více jak 7 500 korun,“ shrnula policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Na případu policisté intenzivně pracují a podařilo se jim mimo jiné získat fotografie z kamerového záznamu, kde je zachycen podezřelý. „Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osobu zachycenou na přiložených fotografiích, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158,“ doplnila Hokrová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, krádež, Plzeň, policie, zloděj, platební karta, pátrání, Skvrňany, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Pro někoho to možná je obtížné. Já mám peníze na spořicím účtu a podle potřeby je přesouvám na běžný. Mám také nastavený limit na bezkontaktní platby. Bohužel mu ukradl také mobil, takže nemohl zablokovat kartu. Ale já bych neváhal poprosit i kolemjdoucího.

Pondělí, 6. prosince 2021, 16:20Odpovědět

Drzý zloděj utrácí peníze z kradené karty, zachytila ho kamera  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.