Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za mřížemi skončili oba pachatelé, které zahnali na útěk probuzení nájemníci právě vykrádaného domu

Děsivé probuzení zažili obyvatelé jednoho plzeňského rodinného domu. Zjistili totiž, že se jim doma pohybují dva lupiči, kteří tam na hromadu snášeli různé cennosti. Vyrušená zlodějská dvojice se dala útěk. Jednoho zloděje hnala až k venkovní brance křičící nájemnice jednoho bytu. Policisté teď případ drzého vloupání objasnili. Pachatelé už pobývají za mřížemi.

Dva muži překonali letos v květnu nad ránem plot rodinného domu v městské části Slovany. „Násilím vnikli zadními dveřmi do domu. Nejdříve prohledali sklepní prostory, kde mimo jiné nalezli dvě odstavená jízdní kola, motorovou pilu, řetěz na pilu a bourací kladivo. Tyto věci následně z domu přemístili ven. Vzhledem k tomu, že se jednalo o necelou druhou hodinu ranní, dům byl tichý a jeho obyvatelé spali,“ popsala akci mluvčí policie Veronika Hokrová.

„Jeden ze zlodějů vystoupal do prvního patra, které prohledal. Druhý se jal prohledávat přízemní bytový prostor. Mezitím zloděje v prvním patře vyrušila obyvatelka bytu, kterou probudilo světlo a šramot. Při spatření nezvaného hosta začala hlasitě křičet a volat o pomoc. Přitom začala zloděje pronásledovat až k venkovní vchodové brance,“ uvedla mluvčí policie.  

Hlukem a voláním o pomoc se probudili i další rodinní příslušníci. Zloděj, který v té době prohledával jídelnu v přízemním bytu domu vyskočil ven oknem. Oba muži pak zmizeli. 

Zloděj se přes balkon dostal do bytu seniorů a vykradl je, zatímco spali

V brzkých ranních hodinách se lupič dostal do bytu ve Skupově ulici v Plzni. Posloužil mu k tomu balkon a pootevřené dveře. Dvojice seniorů spala a neměla nejmenší tušení, že jim po bytě chodí někdo cizí. Pachatel si nakonec odnesl cennosti za...

„Při útěku pachatelé zanechali připravený lup u zadního vchodu do domu. Jednalo se o věci za více jak 30 tisíc korun. Prověřováním získaných informací a na základě získaných stop vypátrali kriminalisté spojitost spáchané krádeže se dvěma pachateli ve věku 33 a 43 let. Jsou obviněni z krádeže v jednočinném souběhu s porušováním domovní svobody,“ řekla mluvčí policie. Usnesení o zahájení trestního stíhání si oba aktéři převzali ve věznici, kde si odpykávají trest za předchozí majetkovou trestnou činnost.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, vloupání, porušování domovní svobody, zadržený pachatel, dům, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za mřížemi skončili oba pachatelé, které zahnali na útěk probuzení nájemníci právě vykrádaného domu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.