Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ruská krasavice ze seznamky do Česka nepřiletěla, podvedený důvěřivec přišel o půl milionu

O pořádný balík peněz přišel padesátiletý muž ze severního Plzeňska, který se na internetové seznamce virtuálně sblížil s údajnou ruskou krasavicí. Místo slibované návštěvy vysněné ženy přišel nakonec důvěřivec téměř o půl milionu korun.

Podvedený a okradený muž policistům uvedl, že v listopadu roku 2020 odpověděl na inzerát uveřejněný na internetové seznamce. „Reagoval na nabídku k seznámení od pětatřicetileté ženy pocházející z Ruska. Po několika písemných kontaktech, žena chtěla za oznamovatelem přiletět ke společnému životu do České republiky, ale její finanční situace ji to neumožňovala, a proto ho žádala o finanční pomoc,“ popsala první část případu mluvčí policie Eva Červenková.  

Muž do Ruska poslal peníze na letenku, na peněžní účet údajné ženy, aby tam měla dostatek financí k vystavení víza, na proplacení samotného víza. Za ženu uhradil také pokutu, kterou dostala v práci, a také daň z prodeje jejího bytu v Rusku. V březnu roku 2021 ale žena nepřiletěla a následně tvrdila, že byla na ruském letišti zadržena policií za pašování náboženské ikony. Když po muži požadovala další peníze na kauci, bylo mu jasné, že se jedná o podvod. Muž poslal ženě částku přesahující celkem 460 tisíc korun.

Ani to ovšem muže neodradilo od dalších pokusů o seznámení na internetu. „Poté, co se poškozený letos na podzim pokoušel opět seznámit s ženou původem z Ruska, která po něm požadovala opět peníze, rozhodl se celou věc oznámit na policii. Policisté začali případ vyšetřovat pro podezření ze spáchání podvodu a celou věc předali k prověřování kriminalistům z oddělení hospodářské kriminality,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky podvod, seznamka, internetový podvod, podvedený muž, ruská žena, Česko, peníze, Rusko, policie, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ruská krasavice ze seznamky do Česka nepřiletěla, podvedený důvěřivec přišel o půl milionu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.