Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Anonym zahrozil bombovými útoky, policie evakuovala ve třech městech budovy okresních soudů

, aktualizováno 23. listopadu 2021, 13:33

Policie dnes krátce před polednem evakuovala budovy okresních soudů v Plzni, Domažlicích a Klatovech. Důvodem bylo anonymní oznámení, že se uvnitř nachází výbušné zařízení. Po zhruba hodině policejní pyrotechnici akci ukončili s tím, že se žádný výbušný systém v objektech nenašel.

„Opatření bylo ukončeno, nástražný výbušný systém nebyl ani v jedné z budov soudů nalezen," doplnila policie před půl druhou odpoledne na svém Twitteru. 

V letošním roce se nejedná o první výhružky bombovými útoky. V létě se krátce po sobě dokonce policisté zabývali třemi případy. Okolí a budovu Okresního soudu Plzeň-jih vyklízeli například 21. července. Uzavřená byla tehdy i třída Edvarda Beneše od Klatovské třídy nejen pro auta, ale také pro pěší. Z preventivních důvodů nechali policisté vyklidit i přilehlé budovy. Po necelých dvou hodinách policie akci odvolala, žádné výbušné zařízení se nenašlo.


1. července letošního roku hrozil anonym útoky na pobočky společnosti Seznam.cz

Prvního července téhož roku vyjížděl kynolog se psem i pyrotechnik také do budovy na náměstí T. G. Masaryka v Plzni. Poplach se týkal společnosti Seznam.cz, kdy neznámý pachatel uvedl, že v jejich sídle je bomba. Jelikož má společnost pobočky po celé republice, evakuovali policisté více než tři tisíce lidí z celkem deseti objektů. Žádné výbušné zařízení se nikde nenašlo. 28. června 2021 opět pročesávali policisté budovu Okresního soudu Plzeň-jih, ze které preventivně evakuovali 137 než sto osob. Ani tam se žádná bomba nenašla.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky anonym, bomba, evau, policie, okresní soud, Plzeň, Plzeňský kraj, Domažlice, Klatovy, Policie České republiky, Edvard Beneš, Tomáš Garrigue Masaryk, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anonym zahrozil bombovými útoky, policie evakuovala ve třech městech budovy okresních soudů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.