Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Životní úspory mizely muži přímo před očima, podvodník mu vyluxoval účet, zatímco s ním telefonoval

O podvodnících na internetu se toho napsalo už hodně, přesto jsou lidé stále málo ostražití a nechají se snadno napálit. Bohužel v mnoha případech přijdou svou neznalostí o životní úspory. O tom ví své i osmapadesátiletý muž z Tachovska, který falešnému zástupci investiční společnosti dálkově zpřístupnil svůj počítač, mobilní telefon a nakonec i bankovní účet. Nakonec jen bezmocně sledoval, jak jeho peníze mizí.

Celý příběh začíná na počátku března letošního roku, kdy muže kontaktoval neznámý pachatel, jež se představil jako zástupce investiční společnosti. Jeho nabídka byla jednoduchá - pomoc s investicemi do obchodu s kryptoměnou. 

„Oznamovatel s tím souhlasil, a tak si od domnělého poradce nechal založit účet u společnosti, která byla na první pohled věrohodná. Ve druhé polovině října podvodník z poškozeného postupně vylákal dálkový přístup k jeho notebooku, mobilnímu telefonu i internetovému bankovnictví," popisuje policejní mluvčí Dagmar Jiroušková

Vrchlolem všeho pak byl společný telefonát obou mužů během kterého podvedený sledoval, jak mu "poradce" převedl částku za bezmála 350 tisíc korun na jiný účet. 

„Tachovští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Po pachateli pátrají. Zároveň apelují na občany, aby byli v těchto případech obezřetní, nesdělovali nikomu žádné přístupové kódy či hesla, neinstalovali si do svých zařízení aplikace, které druhým umožní dálkový přístup a snažili se vnímat situace, které jsou ze strany podvodníků již nátlakové a tím mohou být potencionální oběti nepříjemné a podezřelé," zdůrazňuje mluvčí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zuzana Duzbabová

Štítky krimi, policie, podvod, kryptoměny, Tachov, investice, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Životní úspory mizely muži přímo před očima, podvodník mu vyluxoval účet, zatímco s ním telefonoval  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.