Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za smrt mladého muže po zásahu policie může předávkování drogami

Z předběžných výsledků soudní pitvy sedmadvacetiletého muže vyplývá, že jeho smrt nesouvisela s policejním zákrokem, ale že zde sehrály velkou roli drogy. Tragická událost se stala v minulém týdnu v Plzni na Bolevci, kde se agresivní útočník dobýval do domu svého příbuzného, kterého napadl. Následně zaútočil i na přivolané policisty.

„Ze zprávy vyplývá, že není příčinná souvislost mezi smrtí a použitím donucovacích prostředků ze strany policistů, kteří dotyčného omezili na osobní svobodě. Z předběžných výsledků soudní pitvy vyplývá, že smrt nastala v důsledku předávkování návykovými látkami. Veškerými okolnostmi případu se i nadále zabývají kriminalisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Mladý muž zemřel 27. října ráno krátce poté, co ho zadržela policie v Plzni na Bolevci. Hlídka na  adresu dorazila kvůli jeho agresivnímu chování. Muž se měl dobývat do domu svého příbuzného a fyzicky ho napadnout.

„Po příjezdu policistů na místo se muž choval agresivně a následně zaútočil i na policisty. Ti, po zákonných výzvách, na které muž nereagoval, použili donucovací prostředky a muže omezili na osobní svobodě. Zajištěný nejevil žádné známky zranění, ale po chvíli zkolaboval, a proto mu policisté poskytli okamžitě první pomoc,“ popsala tehdy událost policistka Pavla Burešová. Na místo přijeli okamžitě také záchranáři, kteří začali u muže s resuscitací. Obnovit životní funkce se jim však už nepodařilo.

Tento případ není jediným

V letošním roce se nejedná v tuzemsku o první případ, kdy po policejním zákroku někdo přišel o život. Například 19. června v Teplicích zemřel šestačtyřicetiletý muž během převozu do nemocnice. Policie tehdy zasahovala u potyčky dvou mužů, kteří navíc poškozovali cizí auta. Řada českých i zahraničních organizací požadovala prošetření případu, konaly se i se demonstrace. Podle pitevní zprávy nenese vinu za smrt muže policejní zásah ale předávkování pervitinem.

O život přišel v srpnu také čtyřiadvacetiletý mladík v Březnici na Příbramsku. Příčinou úmrtí byl otok na mozku. Jak konkrétně ke zranění došlo je předmětem dalšího zkoumání. Jisté je to, že došlo ke rvačce mezi čtyřmi osobami, kterou jeli vyřešit strážníci. Při zásahu použili slzotvorný prostředek. Mladík poté upadl do bezvědomí a v nemocnici následně zemřel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky krimi, policie, zadržení, pitva, Plzeň, smrt, drogy, Bolevec, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za smrt mladého muže po zásahu policie může předávkování drogami  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.