Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nezletilý mladík si půjčil auto svých rodičů, daleko však nedojel

Na krátkou projížďku chtěl vyrazit mladý motorista se svým kamarádem. Nic divného by to nebylo, jenže mladík neměl auto a jak se ukázalo, tak ani řidičský průkaz. Hlavu si s tím nezletilý výtečník nelámal a půjčil si auto svých rodičů. Vůz nastartoval a po zhruba sto metrech havaroval.

Mladík z Plzně se nejspíš s kamarádem hodně nudil a rodičům namluvil, že si půjdou do auta poslouchat hudbu. Klíčky od vozu značky Škoda Felicia mu rodiče v bláhové víře půjčili. Jenže zábava u autorádia rozhodně neskončila.

„Kamarádi nastartovali a s automobilem popojeli asi sto metrů. Přitom nabourali do zaparkovaného vozidla značky Škoda Octavia. Naštěstí nikdo nebyl zraněn a odnesly to "jen" plechy. Předběžná škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun. Policisté se dopravní nehodou nadále zabývají,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Tento mladík není jediným, který si hrál na "závodníka". Před časem si auto své matky tajně půjčil také sedmnáctiletý hoch z Klatovska. Ani tady nezůstala projížďka bez následků.

„Mladík v Janovicích nad Úhlavou na Klatovsku si vzal večer bez vědomí matky klíče od jejího osobního vozidla tovární značky Renaut Laguna a usedl na místo řidiče. Vozidlo nastartoval a ujel s ním několik metrů. Poté chtěl vůz zaparkovat na původní místo, ale při parkování nacouval do zaparkovaného osobního vozu Škoda Fabia,“ popsala tehdy nehodu policistka Dagmar Brožová. Ke zranění osob nedošlo, celková škoda způsobená na vozidlech byla vyčíslena na 33 tisíc korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, Plzeň, doprava, nehoda, nezletilý, mladík, Škoda Felicia, okres Klatovy, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezletilý mladík si půjčil auto svých rodičů, daleko však nedojel  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.