Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zmatený bosý muž s nožem v ruce ohrožoval návštěvníky katedrály, zakročili proti němu strážníci s pistolí

Pořádné pozdvižení vzbudil mladík, který pobíhal uprostřed katedrály svatého Bartoloměje na plzeňském náměstí. Nejen, že působil velmi zmateným dojmem, navíc v ruce svíral kuchyňský nůž. Na jeho chování upozornila vyděšená žena, jež přiběhla k hlídce městských strážníků. Ti museli okamžitě zakročit.

Na hlídku borských strážníků se obrátila v sobotu okolo půl osmé ráno vystražená žena. Policistům sdělila, že se v katedrále pohybuje bosý a ozbrojený muž. Ve chvíli, kdy vešla hlídka dovnitř, uviděla v uličce uprostřed chrámu stát mladého muže svírajícího v ruce nůž. Choval se zmateně, strážníci jej okamžitě vyzvali pod hrozbou namířené služební zbraně, aby nůž zahodil a lehl si na zem,“ popsala mluvčí městských strážníků Jana Pužmanová.

Mladík uposlechl a policisté mu posléze nasadili pouta. Jeden ze strážníků muže vyvedl před katedrálu, kde si ho převzala státní policie. Nikdo během vypjaté akce nepřišel k úrazu. Rušno však bylo před chrámem i druhý den. Bezdomovec tam poměrně nevybíravým způsobem požádal kolemjdoucího o peníze. Ten na to reagoval velmi podrážděně, odhrnul kabát a ukázal na pouzdro se střelnou zbraní se slovy: „Zmiz odsud nebo..“ Vyděšený bezdomovec se pak obrátil na linku 156.

Strážníci začali po dotyčném podle uvedeného popisu pátrat a nalezli jej pomocí městského kamerového systému, jak vstupuje do jedné z restaurací. Muž konflikt mezi ním a mužem bez domova přiznal. Prokázalo se, že zbraň, kterou hrozil, je zbraní airsoftovou. Strážníci muži zbraň odejmuli. Muž je podezřelý z porušení zákona o střelných zbraních a střelivu a přestupku proti občanskému soužití,“ uvedla mluvčí a doplnila, že ani devětapadesátiletý muž bez domova nepřijde zkrátka, správní orgán jej bude řešit  za porušení městské vyhlášky zakazující žebrání.

DRBNA HISTORIČKA: Tuláky dříve hnali z měst postrkem

Žebráci a další lidé na okraji společnosti zkrátka patří ke každé době. Nejinak tomu bylo i za císaře pána. Davy lidí z vesnic přicházely s rozvojem průmyslu do města s nadějí, že snadno přijdou k výdělku. Pravda byla krutá a mnohdy skončili...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MP Plzeň + Zuzana Duzbabová

Štítky Plzeň, krimi, napadení, útok, katedrála, bezdomovec, zbraň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zmatený bosý muž s nožem v ruce ohrožoval návštěvníky katedrály, zakročili proti němu strážníci s pistolí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.