Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Před soud míří případ muže, který z vězení v dopisech vyhrožoval otrávením vody v České republice

Kauzu vězně, který podle obžaloby hrozil otrávením pitné vody v České republice, začne 16. listopadu rozplétat plzeňský krajský soud. Za vyhrožování teroristickým trestným činem a za šíření poplašné zprávy hrozí pachateli až 12 let vězení. Policie už k případu dříve sdělila, že vězeň se k činu přiznal s tím, že se inspiroval televizním seriálem. Spáchal ho v době, kdy pobýval ve vězení.

Obžalovaný český občan rozeslal podle policistů loni v srpnu z věznice, kde si odpykával trest, několik dopisů úřadům i médiím. Záměrně je psal s pravopisnými chybami a s nesprávnou stylistikou, aby vyvolal dojem, že autorem je cizinec.

„Podstatou jednoho dopisu bylo sdělení, že do určitého časového horizontu má dojít k propuštění mužů a žen ze všech českých věznic, jejichž příjmení začínají konkrétními pěti písmeny. Počáteční písmeno příjmení obviněného muže bylo uvedeno mezi písmeny,“ popsala čin policie.

Muž také podle obvinění žádal předání deseti milionů korun v neoznačených bankovkách na konkrétním místě a v konkrétním čase. Tvrdil, že v opačném případě otráví pitnou vodu v šesti neupřesněných českých městech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto falco / Pixabay

Štítky vězeň, vyhrožování, teroristický čin, otrávená voda, soud, hlavní líčení, věznice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před soud míří případ muže, který z vězení v dopisech vyhrožoval otrávením vody v České republice  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.