Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zastupitelé obce prodali svému kolegovi obecní pozemky hluboko pod cenou, teď všechny stíhá policie

Do pořádných problémů se zákonem se dostalo sedmičlenné zastupitelstvo obce Třebčice na jižním Plzeňsku. Policie zastupitele z uskupení Za rozvoj obce Třebčice obvinila z porušení povinnosti při správě cizího majetku. A čeho přesně se mělo vedení obce dopustit? Podle kriminalistů odsouhlasili a umožnili zrealizovat prodej obecních pozemků jednomu členovi zastupitelstva za zlomek jejich skutečné ceny.

„Kriminalisté z územního odboru Plzeň – venkov z oddělení hospodářské kriminality podali návrh na obžalobu celkem sedm osob. Jedná se o čtyři muže ve věku 72, 46, 45 a 47 let a tři ženy ve věku 56, 66 a 67 let. Porušili podle zákona jim uloženou povinnost opatrovat nebo spravovat cizí majetek a takovým činem způsobili značnou škodu převyšující částku šesti milionů korun,“ informovala mluvčí policie Eva Červenková.

„Výše uvedení v dubnu 2019 schválili kupní smlouvu pozemků o výměře téměř 10 hektarů pozemkových parcel, jednomu z nich, šestačtyřicetiletému muži, a to za částku 97 tisíc korun. Znaleckým posudkem bylo stanoveno, že cena pozemků, která byla v daném místě a čase obvyklá, přesahovala hodnotu šesti milionu korun,“ popsala transakci policejní mluvčí. V případě pravomocného rozsudku soudu hrozí obžalovaným trest až pět let odnětí svobody.

Kupec pozemků, který již není členem zastupitelstva se snaží docílit dohody o narovnání a je připraven pozemky vrátit zpět obci. Pro novinky.cz uvedl Dušan Kubík, že mu obec prodala pozemky s tím, že vznikne smlouva o smlouvě budoucí. Podle ní cenu dorovná tím, že na obec převede svoje pozemky, kde vede veřejná cesta. K tomu ale nedošlo. Mluví se o tom, že tímto obchodem chtělo zastupitelstvo vyřešit problém se stavbou čistírny odpadních vod, kdy měla obec načerno vybudovat část kanalizace na Kubíkově pozemku.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky zastupitelstvo obce, trestný čin, obvinění, porušení povinnosti při správě cizího majetku, prodej pozemků, pozemek, policie, Třebčice, Plzeňský kraj, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé obce prodali svému kolegovi obecní pozemky hluboko pod cenou, teď všechny stíhá policie  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.