Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

S rozsáhlým požárem výrobny briket bojovalo 14 jednotek hasičů, z hořícího objektu zachránili čtyři papoušky

Škodu ve výši přesahující 13 milionů korun způsobil nedělní obří požár budovy bývalého kravína v Lipně na severním Plzeňsku. Objekt sloužil jako výrobna dřevěných palet. Plameny poškodily i přilehlou obytnou část objektu. S ohněm bojovalo celkem 14 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Podařilo se jim zachránit hodnoty za sedm milionů korun. Z hořícího objektu hasiči zachránili také čtyři velké papoušky. Podívejte se na velkou fotogalerii z celého zásahu u našeho článku.

„Měli jsme nahlášeno, že na severním Plzeňsku hoří statek. Plocha požáru byla asi 60 x 15 metrů. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. V objektu se nikdo nenacházel. Na místo si velitel povolal i družstvo dronařů z plzeňské magistrátní správy informačních technologií,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. Speciální drony s termokamerou využívají hasiči při likvidacích větších požárů, pomáhají jim najít skrytá ohniska požáru. 

FOTOGALERIE: Požár výrobny briket

Pondělí, 4. října 2021, 09:59

FOTOGALERIE: Požár výrobny briket
FOTOGALERIE: Požár výrobny briket

V době příjezdu hasišů už byl objekt ze dvou třetin v plamenech. V neděli ráno se podařilo požár lokalizovat a jednotky dohašovaly jednotlivá ohniska. Hasiči ze zasažených prostor zachránili čtyři papoušky v klecích, vynesli svářecí soupravu a dvě tlakové lahve.

„V průběhu hasebních prací se propadla konstrukce krovu a zřítila se částečně vně a dovnitř zasažených budov. K hašení jsme nasadili přibližně osm útočných proudů a použita byla i výšková technika. Hasební voda byla dopravována kyvadlově z přehrady Hracholusky, kde bylo zřízeno čerpací stanoviště," uvedl velitel zásahu. Do akce byly nasazeny tři jednotky profesionálních hasičů a 11 jednotek dobrovolných hasičů. 

„V bývalém kravínu se nyní nachází linka na výrobu dřevěných briket, část budovy je určena k bydleni. Předběžná škoda na zničených výrobních strojích byla vyčíslena na 3,5 milionu korun. Už teď je ale jasné, že bude mnohonásobně vyšší. Příčina požáru se vyšetřuje,“ uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová. Výše škody byla později upřesněna na 13 milionů korun. Hasičům se jejich zákrokem podařilo uchránit hodnoty za sedm milionů korun. Požár se díky jejich zásahu nestačil rozšířit na obytnou část. Tam plameny poškodily jen střechu.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Příčina požáru se vyšetřuje.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky požár, výrobna briket, třetí stupeň požárního poplachu, severní Plzeňsko, SDH, dobrovolní hasiči, papoušek, Plzeňský kraj, Vodní nádrž Lipno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S rozsáhlým požárem výrobny briket bojovalo 14 jednotek hasičů, z hořícího objektu zachránili čtyři papoušky  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.