Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Migrant se schovával v kamionu za pytlem s rýží, řidič ho objevil až při vykládce

Pořádné překvapení čekalo na řidiče kamionu, který při vykládání zboží v Sušici objevil v přívěsu osmatřicetiletého cizince. Kde přesně se muž do nákladového prostoru dostal není zřejmé. Vůz totiž projížděl několika zeměmi a nastoupit tak mohl v Řecku, Makedonii nebo v Maďarsku.

V odpoledních hodinách přijel řidič s nákladním vozidlem značky DAF s připojeným návěsem do areálu firmy v Sušici. Po otevření nákladového prostoru zjistil, že se mezi vaky s krmnou rýží schovává neznámý muž. Okamžitě se obrátil na policii.

„Cizinec se do nákladového prostoru vozidla dostal z přesně nezjištěného místa na území Řecka, Makedonie, Srbska, Maďarska nebo Rakouska, po jejichž teritoriu řidič s vozidlem projížděl až do České republiky,“ přibližuje policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Případem se nadále zabývají policisté, kteří už ve věci zahájili úkony řízení pro podezření ze spáchání přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Muž je momentálně umístěn v policejní cele. „V případě bude vedeno správní řízení o vyhoštění z území Evropské unie a policisté v současné době realizují další úkony,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, Sušice, migrant, kamion, cizinecká policie, Řecko, Maďarsko, Severní Makedonie, DAF, Evropská unie, Srbsko, Rakousko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Migrant se schovával v kamionu za pytlem s rýží, řidič ho objevil až při vykládce  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.