Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zfetovaný mladík se řítil v kradeném BMW ulicemi města, zastavil ho až policejní zátaras

Kradeného auta si všiml policista v civilu, který se byl večer projet na motorce. Červené BMW začal sám pronásledovat a průběžně kolegům hlásil svoji polohu. Řidič ovšem vůbec nereagoval na výzvy k zastavení a dál pokračoval v nebezpečné jízdě centrem Plzně. Policistům nezbývalo nic jiného než mu zatarasit cestu.

Zběsilou honičku mají za sebou plzeňští policisté. Jeden z mužů zákona se byl ve svém volnu projet na motorce. V jednu chvíli kolem něj prosvištělo červené BMW, které bylo v Německu hlášené jako kradené.

„Ihned kontaktoval hlídku uniformovaných policistů a sám zatím vozidlo pronásledoval, aby mohl udávat jeho polohu. Na výzvy k zastavení pomocí výstražného a zvukového zařízení s červeným nápisem STOP řidič nereagoval. Naopak přidal na rychlosti a městem projížděl vysokou rychlostí. Svojí agresivní jízdou přitom ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu,“ popisuje dramatické okolnosti mluvčí Michaela Raindlová.

Policisté tak mladému řidiči zatarasili cestu. Tento tah konečně zafungoval a během chvíle už měl mladík na rukou želízka. Jak se následně ukázalo, šílená jízda v kradeném autě nebyl jeho jediný prohřešek.

„Orientační test na přítomnost omamných a návykových látek ukázal policistům pozitivní výsledek na amfetamin a metamfetamin. Následnou lustrací policisté zjistili, že mladý muž má uložen platný zákaz řízení motorových vozidel, a to až do července roku 2022. Lustrace vozidla potvrdila, že automobil je nahlášený jako odcizený. Ve věci zahájili úkony trestního řízení a prověřují veškeré okolnosti,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky honička, krimi, policie, krádež, kradené auta, pronásledování, Plzeň, drogy, BMW, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný mladík se řítil v kradeném BMW ulicemi města, zastavil ho až policejní  zátaras  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.