Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podvodníka podezřelého z odporného hyenismu natočila přímo při akci bezpečnostní kamera

Bezpečnostní kamera umístěná na domu zachytila přímo při činu podobu muže podezřelého z odporného hyenismu, kdy zneužil důvěřivosti jedné seniorky a obral ji podvodem o 120 tisíc korun. Teď po muži na snímku pátrají policisté a spravedlnosti jistě nebude dlouho unikat.

Případem podvodného jednání, ve kterém sehrála hlavní roli smyšlená legenda se teď zabývají policisté z Plzně. „Na pětaosmdesátiletou ženu se půl hodiny po půlnoci obrátil neznámý volající. Představil jako ošetřující lékař jejího příbuzného, který měl způsobit dopravní nehodu. Při nehodě se měl zranit, nemohl mluvit a již údajně spal. Pod záminkou smyšlené legendy, že její příbuzný se s majitelem poškozeného vozidla dohodl na finančním vyrovnání jako kompenzaci za následky dopravní nehody, požadoval po seniorce finanční částku ve výši 120 tisíc korun,“ informovala mluvčí policie Veronika Hokrová.  

Seniorka ve snaze pomoci vyhověla a hned ráno krátce po půl deváté si na přepážce ve finančním ústavu požadovanou finanční hotovost vybrala ze svého účtu, se kterou se následně vrátila domů. „O pár minut později ji opět neznámý volající telefonicky kontaktoval s tím, že se již osobně nachází před vchodem do domu v jejím bydlišti. Žena mu posléze předala obálku s penězi a muž s místa rychlou chůzí odešel,“ řekla policejní mluvčí.  

Pachatel ani netušil, že přímo při činu zachytila bezpečnostní kamera. V rámci prověřování případu kriminalisté získali mimo jiné i fotografii ze záznamového zařízení, na které je zachycen podezřelý muž před předáním finanční hotovosti. Policisté teď žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osobu zachycenou na přiložené fotografii, aby se přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky podvod, okradená seniorka, hyenismus, bezpečnostní kamera, Plzeň, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníka podezřelého z odporného hyenismu natočila přímo při akci bezpečnostní kamera  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.