Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fotograf přišel o výbavu za 150 tisíc, zloděj mu ji ukradl z kufru auta

Nenechávejte cennosti v autě. To je základní pravidlo, které policisté neustále opakují. Přesto lidé celou věc nadále podceňují a výjimkou nebyl ani majitel fotoaparátu, objektivů a dalšího fotografického vybavení, jenž nechal v kufru auta u parku v Klatovech. Jelikož se jednalo o profesionální náčiní, jsou škody velmi vysoké.

Mercandiniho sady v Klatovech jsou poměrně rušnou lokalitou, přesto ani to neodradí zloděje od jejich počínání. Jeden takový si ve večerních hodinách vyhlédl automobil, zejména pak obsah jeho kufru.

„Neznámý pachatel odcizil fotobatoh, ve kterém byl uložen fotoaparát Nikon v hodnotě 65 tisíc, objektiv Nikkor v hodnotě 20 tisíc korun, objektiv Tamron v hodnotě 20 tisíc korun, další objektiv Nikkor v hodnotě 25 tisíc korun, dvě baterie do fotoaparátu v celkové hodnotě dvou tisíc korun a paměťovou kartu Sony v hodnotě tří tisíce korun,“ vyjmenovává policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Jenže tím seznam odcizených věcí zdaleka nekončí. Zloděj si dále odnesl hliníkový kufr, ve kterém byl držák na tablet, trafo a kabely ke klávesám. Celkem takto napáchal lupič škody za 146 500 korun.

„Policisté provedli ohledání místa činu a šetření v okolí. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. Po odcizených věcech i po pachateli usilovně pátrají. Pachateli hrozí v případě odhalení trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ dodala Brožová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com/jlxp

Štítky krimi, policie, krádež, vykradené auta, fotograf, Klatovy, kufr, fotoaparát, Nikkor, Nikon, Sony

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotograf přišel o výbavu za 150 tisíc, zloděj mu ji ukradl z kufru auta  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.