Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tři recidivisté ukradli traktor a schovali ho v lese. Teď je policisté dopadli a mohou očekávat přísnější tresty

Velkou traktorovou krádež má na svědomí trojice protřelých recidivistů z Domažlicka. Společnými silami odcizili traktor, který pak o několik kilometrů dál ukryli v lese. Policie teď trojlístek povedených pachatelů vypátrala a všem se zase o něco rozšíří jejich už tak bohatý trestní rejstřík.  

Po pachateli krádeže volně stojícího kolového zemědělského traktoru značky Zetor v obci Dolní Baldov pátrali policisté už od začátku letošního roku. A teď jim to podařilo. Minulý týden obvinili tři muže ve věku devětadvacet let, osmačtyřicet let a jednatřicet let ze spáchání krádeže.

„Obvinění po předchozí společné domluvě přijeli do obce Dolní Baldov. Prostřední z nich je na místo dovezl svým osobním vozidlem značky BMW. Nejstarší z kompliců vnikl dírou v oplocení do zemědělského objektu a za pomocí klíčů nalezených v kabině odcizil traktor. Lesními cestami s ním odjel až k obci Výrov na Blížejovsku, kde jej zanechal schovaný v lese za účelem dalšího prodeje,“ popsala zlodějsou výpravu mluvčí policie Dagmar Brožová.

Dva mladší kumpáni při krádeži a při převozu hlídali, aby mohli varovat a upozornit nejstaršího zloděje na případné komplikace. Hodnota odcizeného traktoru byla vyčíslena na 98 tisíc korun.  

Všichni tři dopadení a obvinění mají bohatou trestní minulost. Osmačtyřicetiletý muž byl v roce 2015 rozsudkem Krajského soudu v Plzni ve spojení s rozsudkem Vrchního soudu v Praze odsouzen mimo jiné za trestné činy krádež a loupež k trestu odnětí svobody nepodmíněně na dobu 72 měsíců do věznice s ostrahou, kdy z výkonu tohoto trestu byl propuštěn v září 2020.

Jednatřicetiletý muž byl odsouzen ve Spolkové republice Německo Okresním soudem v Chamu odsouzen rovněž za krádež k peněžitému trestu 4 950 euro. Devětadvacetiletý muž byl rozsudkem Okresního soudu v Domažlicích v únoru 2020 odsouzen pro trestný čin krádeže k trestu obecně prospěšných prací ve výměře 300 hodin a peněžitému trestu 10 tisíc korun.

„Protože obvinění byli v posledních třech letech odsouzeni či potrestáni za obdobnou trestnou činnost, hrozí jim nyní vyšší trest odnětí svobody, a to na šest měsíců až tři roky. Mladší muži jsou stíháni na svobodě, nejstarší obviněný byl vzat do vazby,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krádež, krádež traktoru, recidivisté, Domažlicko, traktor, les, okres Domažlice, Zetor, BMW, Vrchní soud v Praze, Krajský soud v Plzni, Okresní soud v Domažlicích, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři recidivisté ukradli traktor a schovali ho v lese. Teď je policisté dopadli a mohou očekávat přísnější tresty  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.