Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zdrogovaný řidič věděl, že ho čeká vězení. Před policejní hlídkou ujížděl jako zběsilý, dokud nenaboural

Hodně divokou honičku s policisty absolvoval po šumavských silnicích plných ostrých zatáček osmatřicetiletý muž z Přešticka. Šlo mu o všechno a ztratil pud sebezáchovy. Moc dobře totiž věděl, že v případě dopadení pojede rovnou do vězení, kde už na něj několik měsíců marně čekají.

„Muž projížděl s vozidlem značky VW Golf po silnici z Kašperských Hor směrem na Sušici. Hlídka kašperskohorských policistů se nedaleko od obce Radešov pokusila motoristu zastavit v rámci běžné silniční kontroly. Muž na světelné znamení nereagoval, pokračoval v jízdě a ohrožoval ostatní účastníky provozu,“ uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

Nedaleko obce Dolejší Krušec zběsile ujíždějící motorista s vozidlem havaroval, když sjel do příkopu. Při pokusu o útěk, jej policisté zajistili. Museli použít donucovací prostředky hmaty, chvaty a pouta. Zadržený se podrobil dechové zkoušce, která měla negativní výsledek. Absolvoval i test na návykové látky, který byl pozitivní na amfetamin a konopí. Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení v Sušici, kde lékaři muže vyšetřili a odebrali mu biologický materiál.

„Policisté zjistili, že muž nevlastní žádné řidičské oprávnění. Navíc už v březnu převzal výzvu k nastoupení do výkonu trestu, což neučinil. Okresní soud pro Plzeň-jih na něj vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Muž byl eskortován do policejní cely, následující den byly provedeny další úkony, a poté byl muž převezen do věznice,“ řekla policejní mluvčí. Zadržený je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky a z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policejní honička, zfetovaný řidič, omamné látky, nástup do vězení, Sušicko, Sušice, Volkswagen Golf, Kašperské Hory, Dolejší Krušec, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný řidič věděl, že ho čeká vězení. Před policejní hlídkou ujížděl jako zběsilý, dokud nenaboural  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.