Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Otřepaný trik s americkým pilotem stále funguje, podvodník okradl o pořádný balík další důvěřivou ženu

Pořádný balík peněz doslova vyhodila oknem osmapadesátiletá žena, které popletl hlavu naprosto otřepaným, ale stále fungujícím trikem zkušený podvodník. Ten se jako už v mnoha dříve popsaných případech vydával za pilota americké armády působícího na misi v Jemenu. Důvěřivá žena se na dálku zamilovala a svému drahému poslala jako půjčku nemalé peníze. Díky prozíravosti své dcery na poslední chvíli zatáhla za záchrannou brzdu a jen díky tomu nepřišla o další, mnohem vyšší sumu.

Případy, které policisté přijímají, jsou mnohdy jako přes kopírák. Veřejnost je opakovaně ohledně podvodů s tomuto legendou informována, přesto se podvodníkům stále daří. Podvodníci své oběti loví na internetových seznamkách, ale i na sociálních sítích. Muže lákají na seznámení s okouzlující kráskou cizinkou, ženám nabízejí seznámení s americkými lékaři, vojáky či piloty. Ačkoliv tyto případy nezaujímají ve statistikách první příčky, škody u takových případů jsou téměř vždy v horentních sumách.

Své o tom ví i žena z Rokycanska. S neznámým mužem, který se vydával za pilota americké armády působícího údajně na misi v Jemenu, se seznámila v dubnu letošního roku prostřednictvím jedné ze sociálních sítí. S neznámým virtuálně komunikovala přes různé aplikace. Pachatel pak pod záminkou zaslání balíčku s větší finanční hotovostí, kterou údajně nemohl mít u sebe, vylákal z poškozené částku 3 700 Euro.

„Tyto peníze žena poslala a následně obdržela zprávu, že kurýra s balíčkem zadržela policie v Barceloně. Při stálé komunikaci pachatel požadoval od ženy zaslání 17 500 Euro, aby mohl být balíček doručen. Žena si zapůjčila u nebankovní společnosti částku ve výši 450 000 Kč a jako zástavu poskytla svoji nemovitost. Pachatel při komunikaci stále naléhal, aby žena částku poslala na uvedený účet,“ uvedla mluvčí policie Hana Kroftová. Žena požadovanou částku odeslala. Ještě toho dne se ale svěřila dceři a transakci stihala zablokovat. Následně věc oznámila na policii. „V této věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod,“ dodala mluvčí policie.

Policisté touto cestou opakovaně varují před obdobným či stejným seznamováním se prostřednictvím internetu. Obzvláště při komunikaci v tomto prostředí je nezbytné být obezřetný. Anonymita, kterou na internetu pachatelé využívají, kdy bez jakéhokoliv osobního kontaktu, zpravidla rychle a účinně vylákají peníze ze svých obětí, jim nahrává.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Too Kapic

Štítky podvod, internetový podvod, podvodník, americký pilot, seznamka, důvěřivá žena, Rokycansko, peníze, Armáda Spojených států amerických, Jemen, policie, Barcelona, okres Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otřepaný trik s americkým pilotem stále funguje, podvodník okradl o pořádný balík další důvěřivou ženu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.