Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slavný jachtař David Křížek má jít na 3,5 roku do vězení. Doplatil na naivitu a důvěřivost, řekla jeho manželka

Nejhorší chvíle společného života zažívá v těchto dnech rodina známého plzeňského jachtaře Davida Křížka. Vrchní soud tento týden rozhodl v kauze vytunelovaného Metropolitního spořitelního družstva a poslal reprezentanta Křížka na 3,5 roku do vězení. Stal se klasickým bílým koněm. O případu teď promluvila na instagramu jeho manželka, modelka Lucie Křížková (Váchová).

„Mediálním zájmem jsem nucena vyjádřit se k jedné trpké věci, která dlouho tíží naši rodinu a důsledek nyní graduje. Je to devět let, co se můj muž David stal nástrojem trestného činu. Z naivity a důvěřivosti byl loutkou ve dvou společnostech, které způsobily milionové škody. David se celý život pohybuje jen ve světě sportu, kde je na lidi spolehnuti a hrají fair play. Do světa byznysu se nakrátko dostal v době finanční nejistoty po nevydařeném oceánském projektu. Pomocnou ruku mu nabídl tehdejší "kamarád", stojí v prohlášení Lucie Křížkové.  

Podle jejích slov pak pracoval Křížek na nadějných projektech, jeho důvěra ve zkušené podnikatele ale byla zneužita. „Podepisoval, byl ujišťován, že vše je naprosto legální a neměl důvod nevěřit lidem, kteří jsou ve svém podnikání úspěšní. Ale neznalost neomlouvá. To víme. Nebudu rozepisovat detaily, pro nezasvěcené jsou nepodstatné. Jen chci zmínit, že na milionových podvodech neprofitoval. Sám musel skoro celý svůj majetek, na který si poctivě vydělal, rozprodat, aby měl z čeho zaplatit dluhy a právníky,“ uvedla Křížková.  

Loni na podzim se David Křížek u soudu ke své vině přiznal, dostal podmínku. Státní zástupce se ale odvolal a vrchní soud v tomto týdnu rozhodl o nepodmíněném trestu v délce 3,5 roku.

„S Davidem žiji 15 let. Skoro 12 let jsme manželé. Znám ho jako poctivého, pravdomluvného a milujícího člověka. Pevně za ním stojím. Nelehké období to nebude jen pro něj. Děti přijdou ve svých nejzranitelnějších letech o tátu. A já o úžasného a podporujícího manžela. Mám ale rodinu a přátele, na které se mohu s čímkoli obrátit. A i když si někdy zoufám, jak ten čas letí, teď si budu naopak přát, aby letěl jak splašené],“ dodala Lucie Křížková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto David Křížek / facebook.com

Štítky tunelování, David Křížek, rozsudek, vězení, Lucie Křížková, trest, rodina, Metropolitní spořitelní družstvo, Instagram, věznice, jachtař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdenek Kurc

a je to

Pondělí, 24. dubna 2023, 20:10Odpovědět

Slavný jachtař David Křížek má jít na 3,5 roku do vězení. Doplatil na naivitu a důvěřivost, řekla jeho manželka  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.