Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policejní honička s jezdcem na kradené motorce skončila havárií, perný den zažívali i záchranáři

Do honiček a pronásledování jezdců na motocyklech nebo v automobilech se v posledním týdnu téměř denně a někdy i několikrát, zapojují policisté v Plzeňském kraji. Výjimkou nebyla ani sobota, kdy stíhali motorkáře na ukradené motorce. I tentokrát skončila honička pádem a zraněním zběsilého jezdce. Sobota byla ovšem i velmi perným dnem pro záchranáře, kteří zasahovali v regionu celkem u devíti nehod se zraněním!   

Motocyklu s chybějícím předním světlem a bez registrační značky si v sobotu odpoledne všimla policejní hlídka u obce Rybnice ve směru na Plasy. „Na výzvu k zastavení motocyklu řidič nereagoval. Policisté začali ujíždějící motocykl okamžitě pronásledovat. Během pronásledování řidič na opakované výzvy k zastavení opět nereagoval. V Plasích se na kruhovém objezdu otočil a mířil zpět směrem na Rybnici,“ uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.

Po pár ujetých metrech, nezvládl řidič řízení motocyklu, se kterým následně přejel do protisměru. Následně narazil do zděného oplocení rodinného domu. Dvaačtyřicetiletého muže vyzvali policisté k dechové zkoušce na alkohol na omamné látky, což odmítl. „Policisté dále zjistili, že po motocyklu pátrají němečtí kolegové již od července 2019, odkud byl odcizen. Při nehodě se řidič zranil. Záchranáři ho odvezli do nemocnice k ošetření,“ dodala mluvčí policie.

Rušná sobota záchranářů z Plzeňského kraje

Napilno měli v sobotu záchranáři. Dopoledne zasahovali v Lestkově, kde opilý řidič naboural do stojícího automobilu. V krvi měl v době nehody čtyři promile alkoholu. Záchranáři transportovali do Stodské nemocnice oba řidiče s lehkým zraněním. Mezi Útušicemi a Dobřany dostal motorkář smyk ve větší rychlosti, se středně těžkým zraněním ho záchranáři odvezli na Emergency do FN Plzeň. U Hartmanic na Šumavě zase havaroval šestačtyřicetiletý cyklista. Ten skončil na ošetření v Sušické nemocnici.

Další výjezd měli záchranáři k obci Ždírec, kde havarovala žena na elektrokoloběžce. Utrpěla lehké zranění a ošetřili ji v Rokycanské nemocnici. „Velká nehoda se stala v Kozolupech, kde se srazily dva osobní automobily a na místě bylo celkem šest osob. Pět lidí s lehkým zraněním jsme transportovali do fakultní nemocnice. Jednalo se o tři ženy, muže a jedno dítě,“ informovala Mária Svobodová ze záchranné služby.

U Zavlekova na Klatovsku se při havárii převrátil na střechu osobní automobil. Jeho řidič vyvázl s lehkým zraněním a po převozu se o něj postarali zdravotníci v Klatovské nemocnici. Další muž se lehce zranil při srážce dvou osobáků na Domažlicku.

„Večer před jedenáctou hodinou v Městě Touškov narazil osobní automobil do stromu. Osmašedesátiletý muž odmítal na místě ošetření a velmi hrubě se choval vůči záchranářům. Nakonec ho transportovali do plzeňské fakultní nemocnice,“ dodala k rušné sobotě záchranářů jejich mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nehoda se zraněním, honička s motorkářem, kradený motocykl, záchranná služba, nehody, zranění, Plzeňský, havárie, úraz, motocykl, Plzeňský kraj, Rybnice, Plasy, Fakultní nemocnice Plzeň, Klatovská nemocnice, a.s., Stodská nemocnice, a.s., Rokycanská nemoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní honička s jezdcem na kradené motorce skončila havárií, perný den zažívali i záchranáři  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.