Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zdrogovaný řidič se zákazem řízení ujížděl před policisty dvoustovkou, dopadli ho už podruhé během týdne

Je to marné, je to marné, je to marné! Už podruhé během jediného týdne policisté zadrželi na Tachovsku řidiče vozu AUDI A6, o kterém dobře věděli, že má soudem uložený zákaz řízení. Devětatřicetiletý muž opět usedl za volant svého vozu a před policisty ujížděl rychlostí až 200 km/h. Navíc byl pod vlivem drog. Evidentně si ze zákazů těžkou hlavu nedělá, opakovaně porušuje zákony a ohrožuje další lidi.  

Když policisté ve Stříbře zahlédli jim dobře známý vůz značky AUDI A6, dobře věděli, že ho řídí muž, který za volantem vozu nemá co dělat vzhledem k zákazu řízení. Policisté se za vozidlem rozjeli, na což řidič zareagoval tak, že prudce zrychlil.

„Motoristu, který jel ve směru na Černošín, se pokoušeli policisté za pomoci světelných a výstražných signálů zastavit, ale ten na žádné ze signálů k zastavení nereagoval a vysokou rychlostí pokračoval dál. V Černošíně na nepřehledném místě nebezpečně ohrozil řidiče vozidla, kterého ve velmi vysoké rychlosti začal předjíždět. Následně bezohledný řidič, který se řítil rychlostí přes dvě stě kilometrů v hodině, odbočil na Planou a signály k zastavení ignoroval,“ popsala honičku policejní mluvčí Hana Kroftová.

Stříbrští policisté vozidlo pronásledovali a za pomoci kolegů z obvodního oddělení Planá, se jim podařilo nebezpečnou jízdu silničního pirát ukončit. „Policisté z Plané zatarasili vozovku a řidič byl nucen prudce zabrzdit. Poté policisté se služebním vozidlem komunikaci uvolnili, stříbrští policisté řidiče předjeli a jízdní dráhu řidiči definitivně zablokovali. Řidiči už nezbývalo než s vozidlem zastavit,“ řekla mluvčí.

Divokou honičkou incident nekončil

Tím ale incident zdaleka nekončil. Následně se muž ve vozidle uzamkl a odmítal ho opustit. Na výzvy s výstrahou, že bude použito donucovacích prostředků, sice zareagoval a odemkl, ale i pak nespolupracoval a z vozidla nehodlal vystoupit. Policisté ho proto z vozidla vytáhli. Následně se muž podrobil testu na alkohol a na omamné a psychotropní látky. První test byl negativní, ale test na drogy detekoval látku amfetaminy.

S ohledem na pozitivní výsledek následovalo lékařské vyšetření spojené s odběrem krve a moči. Policisté jednání řidiče, který usedl za volant, ačkoliv neměl, řídil pod vlivem omamných a psychotropních látek, ujížděl vysokou rychlostí, nedbal na signály k zastavení a výzvy policistů, kvalifikovali jako podezření ze spáchání maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Minulou sobotu policisté stejného řidiče zastavili ve Stříbře. Při kontrole zjistili, že muž má rozhodnutím městského úřadu uložený zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 12 měsíců, s platností do července letošního roku. Případ policisté kvalifikovali jako podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policejní honička, zdrogovaný řidič, drogy, zákaz řízení, Tachovsko, Audi A6, okres Tachov, Černošín, Stříbro, Planá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný řidič se zákazem řízení ujížděl před policisty dvoustovkou, dopadli ho už podruhé během týdne  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.